Fokaća

Napravite sjajnu fokaću i začinite je ruzmarinom i čeri paradajzom.

06-06-2015

|

08:17

Napravite sjajnu fokaću i začinite je ruzmarinom i čeri paradajzom.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.3.2015. - 10:00:00

Fokaća
(Foto: Bigstockphoto/ALein)

Sastojci:

 - 9 kašika maslinovog ulja
 - 3 šolje brašna
 - 3⁄4 šolje griza
 - 1⁄2 kašike soli
 - 1 1⁄2 kašika kvasca
 - 1 1⁄2 šolja vrućeg mleka
 - 1 kašika svežeg ruzmarina
 -  čeri paradajz
Priprema: Podmažite tiganj maslinovim uljem i zagrejte. Sipajte brašno, griz, 2 kašike ulja, 1⁄4 kašike soli i kvasac u činiju i dobro umutite. Dodajte mleko. Nastavite da miksate dok ne dobijete jednaku smesu. Poprskajte tiganj sa brašnom i sipajte smesu. Pokrijte krpom i ostavite pola sata. Ugrejte rernu na 250C. Premažite testo sa maslinovim uljem. Pospite ruzmarin, so i isečeni paradajz. Pecite 20 minuta.