Fokaća
Napravite sjajnu fokaću i začinite je ruzmarinom i čeri paradajzom.
06-06-2015
|08:17
Napravite sjajnu fokaću i začinite je ruzmarinom i čeri paradajzom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 17.3.2015. - 10:00:00
(Foto: Bigstockphoto/ALein)
Sastojci:
- 9 kašika maslinovog ulja
- 3 šolje brašna
- 3⁄4 šolje griza
- 1⁄2 kašike soli
- 1 1⁄2 kašika kvasca
- 1 1⁄2 šolja vrućeg mleka
- 1 kašika svežeg ruzmarina
- čeri paradajz
Priprema: Podmažite tiganj maslinovim uljem i zagrejte. Sipajte brašno, griz, 2 kašike ulja, 1⁄4 kašike soli i kvasac u činiju i dobro umutite. Dodajte mleko. Nastavite da miksate dok ne dobijete jednaku smesu. Poprskajte tiganj sa brašnom i sipajte smesu. Pokrijte krpom i ostavite pola sata. Ugrejte rernu na 250C. Premažite testo sa maslinovim uljem. Pospite ruzmarin, so i isečeni paradajz. Pecite 20 minuta.