Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Jelena Tomašević - Okeani

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Filmska revija “Euro Fest for Kids” od 4. do 7. februara

  Revija počinje premijerom animiranog filma „Ružica i kamena trolica“ u čijoj sinhronizaciji su učestvovali đaci iz Srbije, a trajaće od 4. do 7. februara u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Leskovcu.
  01-02-2024 | 14:39 | Autor/Izvor: Naxi media, Prior PR

  Foto: Bigstock, New Africa

   

  U okviru revije biće prikazani dečiji filmovi, a događaj će otvoriti sinhronizovani animirani film “Ružica i kamena trolica” danske rediteljke Karle Nor Holmbek. Premijera nosećeg filma revije biće održana u nedelju, 4. februara u 14 časova u sali 6 mts Dvorane. U sinhronizaciji filma “Ružica i kamena trolica” učestvovali su đaci iz tri grada koji su pohađali kreativne radionice “Kako sinhronizovati crtani film” koje su vodili iskusni glumci i filmski profesionalci Vesna Šašić Paštrović i Marko Marković, zajedno s inženjerom zvuka Miletom Novkovićem.


  Tokom četiri dana revije, osim nosećeg sinhronizovanog filma, biće prikazani filmovi „Slučaj Tesla“ Andreja Hađivasileva, „Snovi jednog robota“ Pabla Bergera i „Kraljica plesa“ Aurore Gose. „Slučaj Tesla“ je inspirisan čuvenim genijem Nikolom Teslom u kome ambiciozni mladi pronalazač Toni radi na bežičnom električnom uređaju čvrsto uveren da njegovo otkriće može da reši globalnu energetsku krizu. Radnja filma „Snovi jednog robota“ prati psa koji živi na Menhetnu i umoran je od usamljeničkog života. Jednoga dana odlučuje da sebi napravi prijatelja – robota. „Kraljica plesa“ priča priču o devojčici Mini čiji život se okreće naglavačkekada se poznati plesač doseli u njen grad.


  Premijera filma „Ružica i kamena trolica“ biće održana i u druga dva grada, učesnika projekta, u Gornjem Milanovcu u ponedeljak, 5. februara u 18 časova u Velikoj sali Kulturnog centra „Mija Aleksić“, dok će film u Leskovcu premijerno biti prikazan u utorak, 6. februara u 13 časova u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra. Euro Fest for Kids revija biće održana simultano u Beogradu, Leskovcu i Gornjem Milanovcu.

  „Ružica i kamena trolica“ je ostvarenje koje je prikazano na najznačajnijim filmskim festivalima za decu i mlade među kojima se posebno izdvajaju: Anesi festival animiranog filma u Francuskoj, Zlin film festival u Češkoj, Kristiansand dečiji filmski festival u Norveškoj itd. Ružica je cvetna vila koja je uvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi ikada napustila svoj grm i zato ga nikada nije pronašla. Međutim, porodica miševa koja živi ispod Ružičinog grma veruje da imaju rešenje. Gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Pre venčanja spašava je leptir Svila i njih dvoje brzo postaju prijatelji. Kada je Svila kidnapovan od strane kamene trolice, Ružica konačno mora da prevaziđe svoje strahove od svega i usuđuje se da spase svog prijatelja.


  Projekat Euro Fest for Kids je nastao sa ciljem promocije evropskih filmova za decu i obrazovanja mladih u području filmske animacije i sinhronizacije. Projekat je podržan od strane programa „Collaborate to Innovate“ udruženja Europa Cinemas - MEDIA Kreativna Evropa.

   

   

 • Pročitajte i...
  Film POZNATA ZVANIČNA SELEKCIJA FILMOVA PRESTIŽNOG KANSKOG FESTIVALA

  Juče u podne objavljena je zvanična selekcija filmova 77. izdanja renomiranog Kanskog filmskog festivala koji će se ove godine održati od 14. do 25. maja, a film otvaranja kao što je već predhodno najavljeno biće „DRUGI ČIN“, reditelja Kventina Dupijea.

  Beogradski festival igre „Utopija” za kraj: Završen 21. Beogradski festival igre

  Čudesnim komadom „Utopija” izrealskog koreografa Emanuela Gata spuštena je zavesa na veličanstveno 21. izdanje Beogradskog festivala igre koje je, tokom više od mesec dana trajanja, predstavilo 18 trupa iz 12 zemalja.

  Film Održana specijalna projekcija blokbastera MONKEY MAN

  Specijalna projekcija najaktuelnijeg blokbastera „Monkey Man“ (u distribuciji Blitz Filma) održana je u Beogradu u bioskopu CineStar (Ada Mall) 8. aprila 2024. godine u prisustvu brojnih javnih ličnosti, među kojima su bili proslavljeni srpski karatisti: Slobodan Bitević, Luka Jerković, Jovana Perković i Đorđe Tešanović, novinarka Dragana Daničić, influenseri Bojana Tomić, Ana T. Dimitrijević, Anđelka Ducić; Fillari, Filip Otić, Aleksa Todorović, Braco Ilić i mnogi drugi.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: