-
Poslednjih 5 pesama
- Bombaj Štampa - Cesto pozelim
- Galija - Trube
- Aerodrom - Digni me visoko
- Petar Grašo - Vera od suvog zlata
- EKV - Par godina za nas
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoOmiljeni kolač: Trileće
Za ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
Popularne kupus kifleKupus kifle zapravo ne sadrže kupus kao glavni sastojak, a ime su dobile isključivo zbog svog izgleda.
-
ZdravljeKorisni saveti za prevenciju visokog pritiska
Veća je verovatnoća da ćete imati visok krvni pritisak zbog genetike, starosti i ako imate određena pridružena zdravstvena stanja. Lečenje obično uključuje terapiju lekovima,ali postoji mogućnost da regulišete pritisak i prirodnim metodama, takođe postoje i saveti koji mogu da pomognu da održavate normalan krvi pritisak kroz godine.
Šest simptoma koji ukazuju na nedostatak proteinaProteini su veoma važni za celokupno funkcionisanje organizma, a mnogima od nas nisu poznati simptomi koji ukazuju na njihov nedostatak.
-
PutovanjaPlaniramo letovanje: Tri ostrva u Grčkoj koja možete da posetite
U Grčkoj, Mediteranskom dragulju, leže brojna ostrva koja očaravaju svojom raznolikošću i lepotom. Tri ostrva koja se ističu po svojoj jedinstvenosti, a nisu toliko tolika isforsirana mogu da posluže kao ideja za letovanje ove godine.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoZašto nije dobro da držimo jaja u vratima frižidera?
Jaja najčešće držimo na polici pri vratima frižidera. To je sasvim prihvatljivo, ako ih redovno koristimo, ali ako nemamo običaj da svakodnevno pripremamo jaja, ovo nije baš najbolja opcija.
Jednostavni saveti za sezonsko sređivanje garderoberaSa promenom vemena prirodno se javlja potreba svakog od nas za sređivanjem. Kada dođe proleće ovo se odnosi na generalno sređivanje kuće, ali i na sređivanje garderobera, odlaganje zimske odeće i odeće koju više nećemo nositi.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.33 117.15 117.97 CHF 120.42 121.27 122.12 USD 109.33 110.10 110.87
-
Festival Ukusi Vojvodine slavi peti rođendan
U Limanskom parku u Novom Sadu, 11. i 12. septembra 2021. godine, biće održan Festival gastronomije Ukusi Vojvodine. Prepoznatljiv po tome što jedan od omiljenih novosadskih parkova pretvori u mesto dobrih ukusa i prijatnog druženja ljudi svih generacija, ove godine festival slavi peti rođendan. Tim povodom, organizatori najavljuju mnogobrojne izlagače, ali i interesantne prateće sadržaje.
06-09-2021 | 12:08 | Autor/Izvor: Naxi media-Interfest PR
Foto: Interfest PR
Svi oni koji su se zaželeli dobre domaće kuhinje, tradicionalnih vojvođanskih jela, bogate meze i mirisnih kolača iz knjiga sa starih polica, moći će da uživaju obilazeći i isprobavajući šta im je pripremilo preko 100 izlagača ove godine. Od pojedinačnih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzetničkih radnji, do restorana, aktiva žena, lokalnih akcionih grupa i turističkih udruženja, stižu nam u ova dva septembarska dana šunke, kuleni, kobasice, čvarci, sirevi, i kravlji i kozji, raznovrsni proizvodi od voća i povrća, zimnica, med, začini, ali i paprikaši svih vrsta, testenine i čorbe, pečene paprike i nasuvo na sve načine. Biće i prirodnih sokova, zanatskog piva, ali i vina. Naravno, i rezanci s makom.
Oni koji žele ponešto i da nauče, moći će da isprate šest zanimljivih radionica na temu spravljanja tradicionalnih kobasica, petrovske i lemeške, zatim da probaju zanimljive kombinacije meda i sira iz opštine Žabalj, da saznaju kako se uzgaja i koristi u ishrani mikrobilje, da uživo vide i isprobaju gotovo zaboravljene čipkaste krofne i hleb od komlova iz Banata, ali i da vide kako se slažu tradicionalni vojvođanski meni i vina iz Sremskih Karlovaca. Mladi kulinari iz SŠ „ Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, predvođeni profesorom Milanom Kneževićem, pokazaće kako u njihovom izvođenju izgleda jedno tradicionalno vojvođansko jelo.
Najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenje, ali i radionice na kojima će učiti da prave vanilice i bundevaru. Sve programe sa decom vode stručni vaspitači.
Festival Ukusi Vojvodine, osim po bogatstvu ukusa i divnom ambijentu, prepoznatljiv je i po dobroj atmosferi koju, osim raspoloženih posetilaca i izlagača, stvara i birana muzička podloga. Uz poznate džez zvuke Aleksandar Dujin Orkestra, kojima započinje festival, do ritmova za ples, filmskih kompozicija i dela klasične muzike, kao i vrhunskih vokalnih solista, ništa neće izostati. Izdvajamo zanimljivu završnicu prve večeri pod nazivom „Ko nekad u 8“, kada će posetioci moći da se podsete šlagera iz Jugoslavije u periodu od 1930. do 1990. godine.
Radno vreme festivala je od 12-20 časova, ulaz je besplatan, a kapija festivala je, zbog radova na mreži za navodnjavanje, prebačena na deo parka prema Limanima 3-4. Festival je smešten u sam središnji deo parka, odmah iza dečjeg igrališta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: