Faširane šnicle

Idealno rešenje za ukusan i zdrav ručak.

03-06-2015

|

19:52

Idealno rešenje za ukusan i zdrav ručak.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 9.9.2014. - 12:15:00

Faširane šnicle
(Foto:mamajacooks/Maja Babić)

Sastojci:
 - 500 g mešanog mlevenog mesa
 - 2 sveže crvene mesnate paprike, oko 300 g
 - 2 male glavice luka, oko 150 g
 - 1 manje jaje
 - 1/2 parčeta starog hleba, oko 50 g
 - 20-30 ml mleka
 - 1/4 kašičice sode bikarbone
 - 1 kašičica celerove soli (ili 2/3 obične)
 - na vrh noža bibera
Za preliv:
 - 1/2 veze mirođije
 - 50 g majoneza
 - 1 kašika kisele pavlake
Priprema: U meso sipati sodu bikarbonu, so i biber, kratko umesiti i ostaviti sa strane dok pripremite ostalo. Za preliv, sitno seckanu mirođiju pomešati sa majonezom i pavlakom. Ostaviti u frižideru do služenja. Paprike oprati i očistiti od drške i semena, pa iseći na tanke trake, a zatim poprečno, da se dobiju kockice veličine 3-4 mm. Luk iseckati što sitnije. Hleb preliti mlekom pa razmrviti. U meso dodati hleb, jaje i povrće, pa rukom dobro umestiti. Poneka kockica paprike će ispasti, ali većina treba da ostane u mesu. Ostaviti smesu u frižideru pola sata. Nakon tog vremena nauljenim rukama vaditi loptice veličine jajeta, dobro pritisuti među dlanovima da se dobiju što kompaktnije, blago špljoštene kuglice.U tiganj sipati ulja da pokrije dno, pa peći šnicle na srednje-slabijoj vatri, otprilike po pet minuta sa svake strane, ili dok lepo ne porumene. Poslužiti uz krompir pire, sezonsku salatu i preliv od mirođije.