Domaći kaneloni
Preporučujemo vam recept za domaće kanelone, koji ako se dobro spreme, umeju da budu ukusni kao italijanski.
06-06-2015
|15:24
Preporučujemo vam recept za domaće kanelone, koji ako se dobro spreme, umeju da budu ukusni kao italijanski.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.11.2013. - 13:11:00
Foto:(offerum)
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g mešanog mlevenog mesa
100 ml kečapa
1 Glavica crnog luka
1 Šargarepa
1 kisela pavlaka
1 čaša neutralne pavlake (ili mleka)
3 jajeta
200 g kačkavalja
Priprema:
Prodinstati sitno iseckani crni luk, rendanu šargarepu i meso, šred kraj dodati biljni začin po ukusu i kečap. Promešati, toliko da se sve lepo sjedini i skloniti s vatre. Gotove kore za pitu iseći na pola po širini. Sa prelivom od kisele vode i malo ulja, mazati između dve kore (kora + preliv + kora + preliv + kora + fil), nafilovati i zaviti. Uviti malo sa leve i desne strane a zatim urolati kao sarmice.
Kanelone poređati u podmazanu vatrostalnu činiju. Preliti ih umućenim jajima pomešanim sa kiselim mlekom i neutralnom pavlakom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim izvaditi i posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu i peći još desetak minuta.