Slušate: Mojih 50

Pesma: Elektricni Orgazam - Bejbe, ti nisi tu

Mojih 50
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Domaći filmovi na 24. Festivalu autorskog filma

  Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, koji se održava od 23. do 30. novembra, publika će imati priliku da pogleda nekoliko domaćih premijera. Filmovi koje je gledala publika svetskih filmskih festivala, prvi put će biti prikazana beogradskoj publici na Festivalu autorskog filma.
  22-11-2018 | 14:12 | Autor/Izvor: Naxi media-FAF

  Foto: Bigstockphoto-NejroN Photo

   

  Film Ognjena Glavonića ‚‚Teret’’ će svoju premijeru imati u subotu, u 20 časova u Kombank Dvorani. Film je premijerno prikazan na 71. Kanskom festivalu u okviru programa ‚‚Petnaest dana autora’’.

  Ognjen je za ovaj film, koji je ujedno i njegov diplomski rad, dobio nagradu na Kineskom filmskom festivalu za najboljeg reditelja, kao i na festivalu u Košicama, u Slovačkoj. Glavni glumac Leon Lučev je nagrađen odličjem ‚‚Srce Sarajeva’’ na Filmskom festivalu u Sarajevu. Još jednu nagradu je dobio na Festivalu ‚‚Na kraju sveta’’ koje se održalo na samom istoku Rusije.


  Radnja filma prati Vladu, vozača kamiona, koji tokom NATO bombardovanja Srbije prevozi tovar od Kosova do Beograda. Na svom putovanju, sreće razne ljude i prizore. Vlada u početku ne zna i ne želi da zna šta je to što prevozi, ali vremenom, taj tovar postaje njegov teret.

  Domaći film ‚‚Granice, kiše’’, Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, posle festivala u Montrealu, ‚‚Rejndensa’’ u Londonu, festivala u Sarajevu, Leskovcu, Nišu i Somboru, stiže i na Festival autorskog filma. Premijera na Festivalu će biti u Kombank dvorani 25. novembra u 20 časova.

  Radnja je smeštena u danas napuštena sela na granici Crne Gore i Hercegovine, u blizini granice sa Hrvatskom. Glavna junakinja Jagoda stiže iz grada da poseti rodbinu i sprema ispite, a njeno prisustvo donosi promene i nadu svima koje sretne, razotkrivajući sve naše svakodnevne strahove, predrasude i netrpeljivost prema drugačijem.

  Filmski festival u Veneciji je ove godine u okviru 33. Nedelje kritike prikazao film crnogorskog reditelja Ivana Salatića ‚‚Ti imaš noć’’. Na Festivalu autorskog filma će premijerno biti prikazan 26. novembra u 19:30 časova u Domu Omladine Beograda.

  Film počinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu na Mediteranu. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je volela. Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi. Noć koja može promeniti sve.

  ‚‚Speleonaut’’ dokumentarni film Sonje Đekić će svoju premijeru imati na Festivalu autorskog filma. Film prati zapise iz knjige ‚‚Pod kamenim nebom’’, koja govori o istraživaču koji je ostvario još uvek neoboreni Ginisov rekord kao jedini čovek koji je proveo 463 dana potpune izolacije zatvoren u pećini. Premijera će biti održana 28. novembra u 18 časova u Domu Omladine Beograda.

  Uoči čovekovog osvajanja Meseca u leto 1969. godine, tridesetčetvorogodišnji Milutin Veljković kreće na jugoistok Srbije, sa namerom da provede 15 meseci u neuređenoj pećini Samar, dugačkoj oko dva kilometra. Povezujući se sa pradavnim precima, ali i istražujući daljine kosmosa u dezintegrisanom vremenu i prostoru pećine, Milutin traga za našim sposobnostima i svrhom.

  Premijera filma ‚‚Najlepša zemlja na svetu’’ Želimira Žilnika, autora brojnih igranih i dokumentarnih filmova, pionira u brisanju granica između fikcije i ne-fikcije biće održana u Kombank Dvorani 26. novembra u 20 časova.

  Film prati grupu mladih migranata u Beču, koji se probijaju kroz administrativne lavirinte provera i sticanja statusa i boravka. Gledamo njihove strepnje, međusobna ohrabrenja i postignuća – dok savladavaju jezik, pokazuju veštine u svojim profesijama, bistrinu i znanje na prijemnim ispitima za škole i fakultete. Film je, takođe, priča o novim i starim drugarstvima, o osećanju slobode u novoj sredini, bez pritiska ratnih pretnji i patrijarhalnih stega familije.

  Više o programu 24. Festivala autorskog filma na sajtu Festivala faf.rs.

 • Pročitajte i...
  Moj OFF - Besplatan onlajn letnji filmski maraton Moj OFF - Besplatan onlajn letnji filmski maraton

  Besplatan onlajn letnji filmski maraton „Moj OFF“ biće održan od 1. do 31. avgusta na platformi mojoff.net.

  Penelope Kruz u španskoj drami Na margini Penelope Kruz u španskoj drami Na margini

  Od argentinskog reditelja Huana Dijega Botoa (Juan Diego Botto) u bioskope stiže socijalna drama "Na margini" (On the Fringe), sa Penelope Kruz i Luisom Tosarom u glavnim ulogama.

  Revija filmova nominovanih za Oskara u mts Dvorani Revija filmova nominovanih za Oskara u mts Dvorani

  Povodom obeležavanja Internacionalnog filmskog dana 11. februara, u mts Dvorani će biti održana revija filmova nominovanih za prestižnu nagradu Američke akademije filmske umetnosti- Oskar.

  Lamborgini: Premijera filma okupila ljubitelje sportskih automobila Lamborgini: Premijera filma okupila ljubitelje sportskih automobila

  Bioskop CineStar u Beogradu (Ada Mall) bio je pravo mesto susreta ljubitelja sportskih automobila. Bez obzira na kišno vreme veliki broj publike okupio se da uživo vidi izloženi automobil Lamborghini Aventador SVJ koji je stigao pravo iz TST auto salona, na parkingu pored CineStar bioskopa, a zatim uživali u premijeri filma “Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu” u čak tri prepune sale istovremeno.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: