Domaća paradajz čorba
05-06-2015
|09:18
Ova okrepljujuća čorba, pored toga što uspešno lečin mamurluk, svrstava se među najzdravije. Napravite je brzo i lako i okrepite svoj organizam.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 12.2.2014. - 13:20:00
(Foto: izvor:wordpress, autor:Maja/Maria Springer)
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paštrnaka ili paškanata ili kako već
- jedno parče celera (oko 50 grama)
- nekoliko listova celera
- može i šaka graška
- 500 gr kuvanog paradajza, domaćeg ili kupovnog
- 1 kašika brašna
- na vrh kašičice aleve paprike
- so, Vegeta, Začin C, biber, sve po izboru i ukusu
- 1 jaje
- 300 gr brašna
Priprema: Na malo ulja izdinstati svo povrće. Dinstati ga desetak minuta, a zatim u njega umešati kašiku brašna i malo aleve paprike, pa onda sve zajedno lepo izmešati i naliti vodom. Potom u čorbu sipati paradajza. Dodati nekoliko celih listova celera, par zrna bibera, jedan lovorov list i čorba se ostavi da se kuva, dok povrće ne omekša. Naravno, ako ga prethodno izrendate, brže će biti gotovo. Pred kraj posolite i umešate vegetu, jer paradajz nekada. Od jednog jaja i brašna umesiti tvrđe testo i pred kraj kuvanja čorbe se testo narenda direktno u šerpu. Poželjno je da čorba vri. Na kraju naseckati peršunovog lista, poklopiti i ostaviti malo da odstoji.