Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Jelena Tomašević - Veruj Mi Da Verujem

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Dodela Naxi Zvezda 2023: Veče emocija i najbolje domaće muzike

  Sinoć, 8. juna u Pozorištu na Terazijama održana je svečana ceremonija dodele nagrada Naxi Zvezda, jedinstvenih radijskih nagrada u regionu koje dodeljuje Naxi radio.
  09-06-2023 | 16:00 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Vidoje Manojlović

   

  Svečana ceremonija dodele nagrada Naxi Zvezda je najznačajnija radijska manifestacija u zemlji, a okupila je najveća imena regionalne muzičke scene, kao i brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti.

  Već dvanaest godina slušaoci Naxi radija svojim glasovima nagrađuju umetnike koji su se u godini za nama izdvojili svojim radom, opravdali poverenje publike i stvaralaštvom probudili najlepše emocije. Ove godine, na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca dodeljene su Naxi Zvezde za pevača godine, pevačicu godine, pesmu godine, album godine, koncert godine i muzičku saradnju godine.

  Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, dodeljena su priznanja Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za muzički projekat godine, Naxi Zvezda za muzičkog producenta godine i Naxi Zvezda za muzički comeback.

  U saradnji sa magazinom "Story" dodeljena je nagrada za najbolji spoj muzike i mode.

  Proslavljena glumica Jelena Gavrilović vodila je svečanu ceremoniju dodele nagrada, a ovo veče otvorila je izvođenjem pesme "Moj Beograd" legendarne Lole Novaković.


  (Foto: Aleksandar Dmitrović)

  Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija, pozdravila je prisutne:

  "Dragi prijatelji, dobro veče i dobrodošli. Srce mi je zaista prepuno kada vas vidim sve ovde večeras i hvala vam što ste tu, da zajedno slavimo najbolju domaću muziku. Svi mi na Naxi radiju, evo već tri decenije, živimo muziku i moram vam priznati to je najlepši život koji sam mogla da zamislim. A savršen uvod u ovo veče je priča o još jednom našem projektu, na koji smo izuzetno ponosni, a to je festival "Beogradsko proleće", koji radimo u partnerstvu sa mts Dvoranom. Ove godine taj festival doneo nam je mnogo hitova, koji se slušaju i na Naxi radiju i za koje su se naši slušaoci zaista vezali. U znak zahvalnosti na divnoj saradnji i na tome što je prepoznao koliko su nove pesme i novi izvođači važni, zamoliću Branka Klanščeka, čoveka koji voli muziku isto kao i mi, da mi se pridruđži na bini", rekla je Maja Rakovic i uručila Branku Klanščeku, umetničkom direktoru festivala Beogradsko proleće, Naxi Zvezdu. 

  "Hvala Naxi radiju. Ovde vidim puno lica koja sam video i na Beogradskom proleću, pa iako sam ovu nagradu dobio ja, ona na neki način pripada svima vama i nadam se da se gledamo dogodine u aprilu", rekao je Klanšček. 


  (Foto: Naxi Media, Željka Dimić)

  Tijana Bogićević,
  ovogodišnja pobednica festivala "Beogradsko proleće" otvorila je muzički deo večeri izvevši pesme "Krila od dima" i "Hajde onda ništa" u pratnji benda i gudačkog kvarteta.


  (Foto: Aleksandar Dmitrović)

  Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija, Naxi Zvezda za projekat godine dodeljena je Kaliopi i Željku Samardžiću za duetsku pesmu "Znam", a nagradu je uručila glumica Milica Tomašević.

  "Izuzetna mi je čast, zadovoljstvo i ljubav, što sam tu sa vama, dragi Naxi radio. Vi ste sa mnom i mojom muzikom dugi niz godina. Sa vama, dragim kolegama, nemamo tu priliku da se često sretnemo, a ovo je divan povod da se okupimo na jednom mestu. Neka kvalitetna muzika živi i neka nam deca rastu uz tu muziku i uz ljubav. Živela ljubav", rekla je Kaliopi. 

  "Zahvaljujem se svima od srca, veliko je zadovoljstvo što sam ovde. Volim vas sve, kao što volim i moju prijateljicu Kaliopi", istakao je Samardžić.    (Foto: Naxi Media, Željka Dimić)


  Naxi Zvezda za muzičkog producenta godine pripala je Kikiju Lesendriću
  , pevaču, muzičaru i producentu, a nagradu mu je uručila Ana Stanić.  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca Naxi Zvezda za album godine otišla je u ruke "Nevernim bebama" za album "Hodaj", a glumica Miona Marković je uručila ovo prestižno priznanje članovima proslavljenog benda.

  "Pitali su me da li se osećamo kao zvezde, ja sam rekao ne, ali kada pišemo muziku onda se konektujemo sa Svemirom i to Naxi radio prepoznaje, kao i naša publika. Hvala vam puno, ova nagrada je posvećena našoj Tijani koja će se danas ili sutra poroditi i doneti još jednu novu bebu", rekao je Milan Đurđević.   (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija otkrila je kome je pripala Naxi Zvezda za sva vremena:

  "Muzika je sama po sebi nešto predivno, ali postoje ljudi koji imaju talenat da od svake pesme naprave magiju. Naša Zvezda za sva vremena je jedan od tih ljudi. Bio je poseban u svakom smislu i svako ko ga je upoznao, pričao sa njim, ili bio na barem jednom njegovom koncertu zna kakvu energiju i emociju je imao. Emocija se najbolje videla u njegovim pesmama, koje će zauvek ostati „njegove pesme“, i kada ih neko drugi bude pevao. Nažalost, on više nije  sa nama, ali sigurna sam da nas i večeras gleda i zato vas molim za veliki aplauz za našu Zvezdu za sva vremena - Massima Savića!"  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)


  U ime porodice Savić nagradu je primio Miša Relić, prijatelj porodice i čovek koji je zaslužan za kultne Massimove koncerte u Bitef Art Cafe-u, nakon čega je usledio muzički omaž velikom umetniku. Pevači Milena Vučić i Matija Cvek izveli su numere "Kladim se na nas", "Stranac u noći" i "Iz jednog pogleda".

  "Više od svega na svetu bih voleo da je on večeras ovde i da prima ovu nagradu, ali situacija je takva da to moram uraditi umesto njega. Maks je, kao i svaki umetnik, voleo da ono što radi bude dobro, najkvalitetnije i ja se iskreno nadam da će Massimo ostati zvezda koja će sijati i na zemlji i tamo gore, kroz njegove pesme i kroz sve nas", istakao je Relić.   (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  O Naxi Zvezdi u kategoriji Pesma godine odlučivali su slušaoci, koji su pesmom godine proglasili "Krila od dima" u izvođenju Tijane Bogićević, koju autorski potpisuju Aleksandra Milutinović i Dušan Alagić. Tijani je nagradu uručio dramski umetnik Žarko Stepanov.  (Foto: Aleksandar Dmitrović)

  Slušaoci su odlučili i da Naxi Zvezda za muzičku saradnju godine pripadne Borisu Režaku, "Rogatima" i Aleksandru Sofronijeviću za pesmu "Poželim ti sreću". Boris Režak, Branko Koprivica i Aleksandar Sofronijević preuzeli su nagradu koju im je uručila Nevena Božović.  (Foto: Aleksandar Dmitrović)

  Naxi Zvezdu za pevačicu godine osvojila je Jelena Tomašević, a nagradu joj je uručio Igor Todorović, proslavljeni modni dizajner.

  "Hvala Naxi radiju na mojoj prvoj Naxi Zvezdi, hvala publici, mojoj porodici, mojim saradnicima Biljani i Jeleni. Hvala i svim saradnicima, autorima, kompozitorima koji su učestvovali u stvaranju moje muzičke karijere. Ovu nagradu želim da posvetim mom nedavno preminulom ocu Draganu, koji je božanstveno pevao, ali nikada nije postao profesionalni pevač. Svaki moj uspeh je doživljavao veoma ponosno. Tata, ovo je za tebe", rekla je proslavljena pevačica prilikom preuzimanja nagrade.   (Foto: Naxi media, Željka Dimić)


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Prema odluci uredničkog kolegijuma Naxi radija, Naxi Zvezda za projekat godine dodeljena je i grupi "Zana" za pesmu "Alhemičar" koja je napisana u čast Marini Tucaković, jednoj od najplodonosnijih tekstopisaca sa ovih prostora, koja je uz grupu bila od njenih početaka, a svoj umetnički doprinos dala u stvaranju njihovih neprolaznih hitova.

  "Imam utisak da je naša Marina, iako nije večeras sa nama i ovde umešala svoje prste. Hvala joj na njenom radu i što nas je ovih decenija nadahnjivala da uradimo sve i uvek damo maksimum od sebe", rekla je Jelena. 

  Jelena i Žika su u akustičnoj verziji izveli pomenutu pesmu, što je izazvalo posebne emocije u publici.


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  U saradnji sa magazinom "Story" dodeljena je Naxi Zvezda za najbolji spoj muzike i mode, koja je pripala Dinu Merlinu. Nagradu je preuzeo Marko Feher, kreator koji je ostvario saradnju sa Dinom Merlinom u stvaranju njegovog vizuelnog identiteta, koju mu je uručio Dragan Kecman, glavni urednik magazina "Story".


  (Naxi media, Vidoje Manojlović)

  Ove godine, prvi put, na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija dodeljena je i Naxi Zvezda za muzički comeback koja je pripala Aleksandru Čoviću, frontmenu proslavljene grupe "Regina", koja je nakon muzičke pauze uspešno predstavila pesmu "Opraštam ti".  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)


  "Hvala Maji i celom timu Naxi radija i što svojom energijom omogućava da imamo najbolju radio stanicu sa najboljom muzikom. Radio pravi hitove i siguran sam da nijedna pesma ne bih postala toliko velika da nije bilo radio stanica. Posebna mi je čast i što se pesma "Opraštam ti" našla među nominovanim za pesmu godine", rekao je Aleksandar Čović prilikom preuzimanja nagrade.  (Foto: Aleksandar Dmitrović)


  Prestižna nagrada Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici dodeljuje se umetnicima koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. Ove godine urednički kolegijum Naxi radija je odlučio da ovo priznanje dodeli Aleksandri Radović, a uručila joj ga je Aleksandra Milutnović, kompozitorka sa kojom je veže dugogodišnja uspešna saradnja.

  "Velika mi je čast što sam večeras sa vama, zahvaljum se Maji i Naxi radiju. Mislim da nije važno ko je večeras osvojio koju nagradu, već to da smo svi ujedinjeni u cilju, a on je da muzici treba pomoć svih nas. Moramo sa onim što nam je Bog dao, a dao je talenat svima nama, da svedočimo ljubav i istinitost reči i melodija naših pesama. Hvala svima što ste ovde večeras. Zahvaljujem se Bogu koji mi je dao ovaj talenat, bez koga sam ništa i mojoj Aleksandi Milutinović koja je sa mnom od početka."


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Glumica Marina Ćosić proglasila je Borisa Režaka pevačem godine, na osnovu najvećeg broja glasova slušalaca Naxi radija. 


  (Naxi media, Vidoje Manojlović)

  "Čast mi je što sam večeras i svih prethodnih godina prisustovao ovoj značajnoj manifestaciji. Večeras posebno, zbog ove nagrade puno mi je srce", rekao je Režak i uputio zahvalnost Maji Rakovic, Naxi radiju, saradnicima i slušaocima, nakon čega je usledio njegov muzički nastup. Boris je u pratnji benda izveo numere "Gospodska ulica",  "Ti si moja" i "Lastavica".


  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Slušaoci su odlučili da Naxi Zvezda za koncert godine pripadne Željku Samardžiću za koncert koji je održan u mts Dvorani, a nagradu mu je uručila dramska umetnica Marija Bergam.  (Naxi media, Vidoje Manojlović)


  (Naxi media, Vidoje Manojlović)


  Naxi zvezda za sva vremena, prema odluci uredničkog kolegijuma Naxi radija, uručena je još jednom muzičkom velikanu, čija je muzika ostavila dubok i neizbrisiv trag u istoriji domaće muzičke scene
  :

  "Ideja koja stoji iza Naxi zvezde i ove večerašnje dodele jeste da slavimo muziku. Međutim, večeras posebno slavimo čoveka čiji je život bila muzika. Da bi se govorilo o njegovom delu bili bi potrebni sati, njegove pesme su bile deo moje mladosti, a sigurna sam i obeležile neke lepe trenutke u životima svih vas. Naxi zvezda za sva vremena je Kornelije Kovač", saopštila je Maja Rakovic.

  U ime porodice Kovač, nagradu je preuzela Snežana Kovač, supruga Kornelija Kovača.

  Završetak svečane ceremonije obeležio je muzički omaž Korneliju Kovaču u izvođenju Nevene Božović, Dušana Svilara i Milana Bujakovića. Mlade pevačke zvezde su otpevale vanvremenske numere "Zlatni dan", "Kristina" i "Emili", koje su ostale kao deo bogate muzičke zaostavštine velikog umetnika kakav je bio Kornelije Kovač.


  (Naxi media, Vidoje Manojlović)


  (Naxi media, Vidoje Manojlović)


  (Naxi media, Vidoje Manojlović)

  Galerija
 • Pročitajte i...
  Režak “ Nakon toliko godina” : Boris Režak najavio koncert u mts Dvorani

  Nevena Božović i Boris Režak su juče u Lisabonu mts dvorane predstavili duetsku pesmu pod nazivom “Laž” u izdanju Magic records, a ovu priliku je popularni pevač iskoristio i da najavi koncert koji njegova publika željno iščekuje.

  Boris rezak Naxi zvezda 2024: Boris Režak iskreno o nominacijama!

  Boris Režak je potpuno autentičan pevač, koji na publiku lako prenosi emociju, a njegov glas je nemoguće ne prepoznati. Iza sebe ima objavljene albume "Nakon toliko godina" i "Korak dalje", a publiku je u protekloj godini osvojila njegova pesma "Gospodska ulica", koju je posvetio svom rodnom gradu Banja Luci. Ove godine nominovan je za Naxi zvezdu i to u dve kategorije: "Pesma godine" i "Pevač godine". O nominacijama i reakcijama publike specijalno je pričao za Naxi radio.

  Nevena i Boris Nevena Božović i Boris Režak predstavili duetsku pesmu „LAŽ“

  Nevena Božović i Boris Režak su danas u Lisabonu mts dvorane predstavili duetsku pesmu pod nazivom “Laž” u izdanju Magic records.

  Tijana Bogdanović Tijana Bogdanović proverava poslednje pripreme uoči spektakla u Beogradu

  Samo pet dana pre početka Evropskog seniorskog prvenstva, delegacija predvođena generalnim sekretarom Tekvondo Asocijacije Srbije Miroslavom Krklješem i poznatom reprezentativkom sa impresivnim nizom evropskih i olimpijskih medalja Tijanom Bogdanović, obišla je finalne radove u Hali 1 Beogradskog sajma, u kojoj će biti održan najznačajniji šampionat pred Olimpijske igre 2024.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: