
Desert u čaši sa višnjama
Osvežavajući i lagan desert idealno je posluženje u toplim danima.
06-06-2015
|19:06
Osvežavajući i lagan desert idealno je posluženje u toplim danima.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:13.5.2014. - 13:30:00
(Foto:tashka2000/bigstockphoto)
Sastojci:
- 8 dcl mleka
- 2 pudinga vanila
- 1 puding malina
- pola litre soka od visanja
- 150-200 gr višanja
- 10 kašika šećera
Za dekoraciju:
- 1 kesica šlaga
- 1 dcl mleka
- par višanja
Priprema: Skuvati 1 puding od vanile sa 3 kašike šećera u 4 dcl mleka. Kada se skuva odmah istresti puding u 4 čaše za desert. Ostaviti sa strane i kuvati drugi sloj: 1 puding od maline i 4 kašike šećera skuvati u pola litre soka od višanja. U skuvano staviti višnje po želji oko 150-200 gr izmešati i istresti preko pudinga od vanile. Ostaviti opet sa strane i skuvati još jedan puding od vanile kao i onaj gore pa ga istresti preko pudinga od maline, ohladiti i od gore ukrasiti sa šlagom, narendanom čokoladom, malo višanja i ukrasom od topljene čokolade. Dobro ohladiti i služiti.