Desert od višnje
Ukusan desert na isti način možete pripremiti od raznog voća. Uživajte u hladno - toploj kombinaciji.
06-06-2015
|16:36
Ukusan desert na isti način možete pripremiti od raznog voća. Uživajte u hladno - toploj kombinaciji.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:19.5.2015. - 15:30:00
(Foto:oysy,Bigstockphoto)
Sastojci:
KORE
- 12 tankih listova kora za pitu
- 4 kašike kristal šećera
FIL
- 600 – 700 g višanja očišćenih od koštica
- 2 kesice vanilin šećera
- 16 kašika kristal šećera
OSTALO:
- ulje za podmazivanje pleha i premazivanje pite
- šećer u prahu za posipanje
- kugla sladoleda
Priprema: Uzmite 3 kore i svaku pospite sa 1/3 kašike šećera pa ih složite jednu na drugu. Na treću koru rasporedite 1/4 količine višanja tako da prekriju 2/3 kore. U činijici pomešajte 4 kašike kristal šećera i 1/2 kesice vanilin šećera pa time pospite višnje. Smotajte kao rolat, pa prebacite u pleh podmazan uljem. Postupak ponovite za preostale sastojke. Treba da bude 4 rolata u plehu. Pre nego što je ubacite u rernu, gornju površinu pite premažite uljem. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C 35-40 minuta ili dok pita nije gotova. Kora treba da joj lepo porumeni. Nakon što je pita pečena, izvadite je iz rerne, pokrijte je vlažnom krpom i ostavite tako nekih 15 minuta. Ukoliko volite ekstremno hrskavu koricu, pitu nemojte pokrivati. Pitu poslužite posutu šećerom u prahu.