Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Haustor - Uzalud pitaš

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Haustor - Uzalud pitaš
  2. Knez - Pobjedila si ti
  3. Djavoli - Ona nikog nema
  4. Osvajači - Marija
  5. Marko Vukes - Ti, Samo Ti
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Bojan Marović - Ponedeljak - Mojih 50
  2. 14. jun - 1 - Dodir noći
  3. 14. jun - 2 - Dodir noći
  4. 14. jun - 3 - Dodir noći
  5. Milica Mandić - Petak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Recept za čorbu od krastavca i jogurta Recept za čorbu od krastavca i jogurta

  Ništa vas neće bolje hidrirati i osvežiti ovih dana od lagane i izuzetno zdrave čorbe.

  Tortilja sa povrćem Tortilja sa povrćem

  U toplim letnjim danima birajte lagane obroke i konzumirajte što više voća i povrća. Ova lagana tortilja sa povrćem može da bude savršena ideja za ručak i zamena za meso koje ne mora da bude sastavni deo svakog jela.

 • Zdravlje
  Kako da sačuvate zdravlje tokom izuzetno visokih temperatura? Kako da sačuvate zdravlje tokom izuzetno visokih temperatura?

  Poslednjih godina uočavamo trend porasta temperature u letnjem periodu što utiče na zdravstveno na naše zdravstveno stanje, može da dovede do pada energije, ali i ozbiljnijih problema.

  Ako želite da usporite starenje konzumirajte baš ovu hranu Ako želite da usporite starenje konzumirajte baš ovu hranu

  Verovatno su retke osobe kojima prve bore na lice ne stvaraju stres, a svi manje ili više, bar u nekim fazama života želimo da zaustavimo proces starenja. Iako je nemoguće zaustaviti starenje, istina je da uz malo brige o sebi možemo da izgledamo i osećamo se mlađe. Jedna bitna stvar odnosi se našu ishranu.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Putovanja
  Ovo je najmirnija zemlja na svetu i svi ljubitelji putovanja maštaju da je posete! Ovo je najmirnija zemlja na svetu i svi ljubitelji putovanja maštaju da je posete!

  Globalni indeks mira objavio je svoju listu najmirnijih zemalja sveta za 2024. godinu., a fascinantno je da [esnaestu godinu zaredom Island zauzima prvo mesto, sa rezultatom od 1.112 prema Globalnom indeksu mira.

  Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta

  Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.

 • Preporučujemo
  Neke predmete u kući nikada ne bi trebalo da čistite sirćetom Neke predmete u kući nikada ne bi trebalo da čistite sirćetom

  Sirće je svakako dodatak za salate, ali je mnogim domaćicama omiljeno univerzalno sredstvo za čišćenje. Iako je prirodno i efikasno, treba imati na umu da nije baš adekvatno za sve predmete.

  Preporučena temperatura za frižider i zamrzivač: Zapamtite ove savete Preporučena temperatura za frižider i zamrzivač: Zapamtite ove savete

  Ako hranu držite na previsokoj temperaturi, ona može brzo da se pokvari...

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.25 117.07 117.89
  CHF 121.91 122.76 123.62
  USD 108.57 109.34 110.10
 • Povezani članci
 • Danas je Svetski dan radija

  Svetski dan radija obeležava se danas u znak sećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih nacija. UNESKO je 2011. proglasio 13. februar za Svetski dan radija, a 2013. godine je i Generalna skupština UN to formalno usvojila.
  13-02-2020 | 00:11 | Autor/Izvor: Naxi media-en.unesco.org

  Foto: Bigstockphoto/Ksander

   

  Poruka Odri Azule, generalne direktorke UNESCO na Svetski dan radija 13. februar 2020.

  Na ovaj dan slavimo moć radija da prenese i promoviše različitost u svim formama.
  Svi se osećaju kao kodu kuće u „zemlji glasa“, kako je Volter Bendžamin zvao radio u svojim radovima o njemu. Raznolikost kanala za emitovanje – AM, FM, dugi talasi i, sve više, digitalni radio, web radio i podkasti – u skladu je sa raznolikošću sadržaja i napravljenih programa, kao i mnogobrojnih mišljenja, kulturoloških izraza i izraženih senzibiliteta.
  Kroz slobodu koju nudi, radio je jedinstveno sredstvo za promovisanje kulturološke raznolikosti. Ovo je posebno slučaj sa urođeničkim narodima, za koje radio može da bude pristupačan medij za deljenje njihovih iskustava, promovisanje njihove kulture i izražavanje njihovih ideja na njihovom jeziku. Isto je i sa društvenim radio stanicama, koje prenose brige mnogih društvenih grupa čiji bi glasovi imali daleko manji uticaj u javnim raspravama bez radija. Upravo zato UNESCO aktivno podržava ovakve radio stanice i trudi se, svim sredstvima koja su mu na raspolaganju, da pomogne u njihovom razvoju.
  Pozivajući slušaoce da prošire svoje vidike, da otkriju nove perspektive i da neguju interkulturalno razumevanje, radio je humanistički medij koji pomaže u borbi protiv predrasuda i diskriminacije.
  Ova raznolikost mora biti vidljiva u radijskom sadržaju, kao i među tvorcima sadržaja – tehničarima, programerima, novinarima, tonskim realizatorima, svako ima svoju ulogu u tome. U tom kontekstu, važno je da i sama radio industrija bude industrija raznolikosti koja oslikava složenost i bogatstvo naših društava. Raznolikost je takođe i prednost, jer je sinonim za veću kreativnost i inovacije u proizvedenom sadržaju.
  S tim u vezi, UNESCO posebnu pažnju poklanja promociji većeg učešća žena u radio industriji. Rodno senzitivni indikatori za medije pomažu u merenju svesti o rodnoj ravnopravnosti u medijima i proizvedenom sadržaju, omogućavaju procenu u konkretnim uslovima o postignutom napretku – i ono što tek treba da bude urađeno – u davanju većeg prostora raznolikosti.
  „Kad god uključimo radio, fenomen koji sledi ima određeni izraz. Radio „nam govori“, iako nikoga ne slušamo“. Ovim rečima Teodor Adorno slavi magiju radija, magiju koju mi i dalje podržavamo na Svetski dan radija.

   


  (Foto: en.unesco.org-World Radio Day)

   

  Pluralizam, zastupljenost, raznolikost

   

  Radio je moćan medij za slavljenje čovečanstva u svoj njegovoj raznolikosti i predstavlja platformu za demokratski diskurs. Na globalnom nivou, radio ostaje medij koji se najviše konzumira. Njegova jedinstvena sposobnost da dopre do najšire publike znači da radio može da oblijuje društveno iskustvo različitosti, da bude arena za sve glasove da govore, budu zastupljeni i da se čuju. Radio stanice treba da služe različitim zajednicama i odražaavju raznolikost publike u njihovim organizacijama i u radu.

  Radio je jeftin medij koji je posebno pogodan da dopre do udaljenih zajednica i ranjivih grupa, a nudi platformu za učešće u javnim debatama, bez obzira na obrazovni nivo ljudi. Takođe, igra ključnu ulogu u vanrednim situacijama i pomoći u nepogodama.

  Radio je jedinstveno pozicioniran da okuplja zajednice i podstiče pozitivan dijalog za promene. Slušajući svoju publiku i odgovarajući na njihove potrebe radijski servisi pružaju raznovrsnost pogleda i glasova potrebnih za suočavanje sa izazovima sa kojima se svi suočavamo.

  Za Svetski dan radija 2020. UNESCO poziva radio stanice da podrže različtiost, kako u svojim redakcijama, tako i u programu.


  (Foto: en.unesco.org-World Radio Day)


  Poreklo

  Izvršni odbor UNESCO preporučio je Generalnoj skupštini proglašenje Svetskog dana radija, na osnovu obimnih konsultacija koje je UNESCO sproveo 2011. godine, a na predlog Španije. Vođa projekta, Academia Espanola de la Radio, dobila je podršku različtih aktera, uključujući velike međunarodne radio-difuzne servise i radio-difuzne sindikate i udruženja.

  Generalni direktor UNESCO predložio je da to bude 13. februar, dan kada je 1946. osnovan Radio Ujedinjenih nacija.

  Generalna skupština UNESCO na svom 36. zasedanju proglasila je 13. februar Svetskim danom radija.

  14. januara 2013. godine Generalna skupština UN formalno je podržala UNESCO-ov proglas Svetskog dana radija. Tokom 67. zasedanja, usvojena je rezolucija kojom je 13. februar proglašen Svetskim danom radija.

  Svrha

  Ciljevi ovog dana su povećati svest javnosti i medija o važnosti radija; podstaći donosioce odluka da uspostave i pruže pristup informacijama putem radija; kao i poboljšavanje umrežavanja i međunarodne saradnje među emiterima.

   

 • Pročitajte i...
  svetski dan radija Ovo je naš dan: Otkrivamo 25 interesantnih činjenica o radiju

  Danas slavimo svetski radija! Zato, sa posebnom radošću delimo sa vama 25 impozantnih činjenica koje verovatno niste znali...

  Slavimo Svetski dan radija Slavimo Svetski dan radija

  Svetski dan radija obeležava se danas! UNESKO je datum 13. februar ustanovio kao Svetski dan radija 2011. godine.

  Tijana Bogićević premijera "Kad odem": Svetski dan radija slavimo uz novu pesmu Tijane Bogićević na Naxiju

  Danas će slušaoci Naxi radija imati priliku da u 12:30 h premijerno čuju novu pesmu Tijane Bogićević “Kad odem”.

  Svetski dan radija 2023: U slavu radija! Svetski dan radija 2023: U slavu radija!

  Svetski dan radija obeležava se 13. februara. To je datum koji je UNESKO utvrdio 2011. godine i to baš zato što je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija UN.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: