Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Van Gogh - Andjele Moj Brate

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Van Gogh - Andjele Moj Brate
    2. Massimo Savic - Sjaj U Tami
    3. Prljavo Kazalište - Kiše jesenje
    4. Goca Tržan - Haljina
    5. Galija - Kad me pogledaš
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 7. oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 7. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 7. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Aleksandra Radović - Ponedeljak - Mojih 50
    5. 4. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Najsočnija lenja pita! Najsočnija lenja pita!

    Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.

    Brzi pasulj sa bukovačama! Brzi pasulj sa bukovačama!

    Ova kombinacija ukusa je jako interesantna, a oni koji su probali ovo jelo tvrde da ih je zaista iznenadilo i oduševilo.

  • Zdravlje
    Prirodni antihistaminici za pomoć kod alergija Prirodni antihistaminici za pomoć kod alergija

    Sezonske alergije je često teško lečiti. Uobičajeni tretmani obično uključuju lekove bez recepta, ali prirodni antihistaminici takođe mogu da budu odlična opcija. Primeri uključuju maslac, vitamin C i kvercetin.

    Kako da zaspimo nakon iznenadnog buđenja usred noći? Kako da zaspimo nakon iznenadnog buđenja usred noći?

    Mnogima se dešava da se probude usred noći iz različitih razloga i potom ne mogu ponovo da zaspe, što može izuzetno da utiče na raspoloženje i zdravlje. Donosimo vam savete koji mogu da vam pomognu da ponovo lako utonete u san.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Posetite ove jeseni Prag! Posetite ove jeseni Prag!

    Glavni grad Češke s ponosom nosi titulu jednog od najlepših evropskih gradova, a za to su zaslužni prelepa arhitektura i bajkovita atmosfera koja posebno dolazi do izražaja s prvim jesenjim danima.

    Zašto je Pariz zimi uvek dobra ideja? Zašto je Pariz zimi uvek dobra ideja?

    Pariz nikada ne gubi svoju romantičnu privlačnost, a zima u gradu donosi posebnu čar. Ulice osvetljene svetlucavim lampicama, kafići s crvenim grejačima i raskošno dekorisane prodavnice su samo neki od razloga za posetu tokom zime. Iako hladno, tmurno vreme (Francuzi imaju izraz za to: grisâtre) može postati monotono, često stvara savršenu zimski atmosferu za kraći boravak.

  • Preporučujemo
    Održavajte optimalnu temperaturu u kupatilu ako želite da izbegnete pojavu vlage! Održavajte optimalnu temperaturu u kupatilu ako želite da izbegnete pojavu vlage!

    Kako biste izbegli pojavu vlage i buđi u kupatilu, potrebno je da održavate odgovarajuću temperaturu. Kako su temperature već počele da padaju pravo je vreme da krenete u akciju jer vlaga vrlo brzo može da se pojavi.

    Lak za kosu može da nam pomogne da uklonimo određene fleke! Lak za kosu može da nam pomogne da uklonimo određene fleke!

    Ako ste primetili tragove hemijske olovke ili mastila na drvenim površinama u vašem domu, ne brinite – postoji jednostavno rešenje koje verovatno već imate pri ruci. Lak za kosu može da bude izuzetno efikasan u uklanjanju ovakvih mrlja, a sam proces čišćenja je brz i jednostavan.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.19 117.01 117.83
    CHF 123.79 124.66 125.54
    USD 105.78 106.53 107.27
  • Povezani članci
  • Dalmatinska pašticada

    Jelo koje će svakog gosta oduševiti.




    06-02-2024 | 12:23 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, bernjuer

     

    Sastojci:

     

    1 - 1.5 kg junećeg ili goveđeg buta

    4 šargarepe

    dva crna luka

    1/4 korena celera

    4 čena belog luka

    1 kašičica bibera

    1 kašičica soli

    200-300 ml crnog vina

    5-6 kom suvih šljiva bez koštice

    1 kašičica suvog biljnog začina

    1 prstohvat peršuna

    3-4 kom lovorovog lista

    Priprema:

     

    Meso je potrebno prvo dobro očistiti od masnoće, žilica i svih tvrđih delova ako ih ima. Možete skoristiti meso od buta ili plećke. Šargarepu, luk, celer (ne sve) je potrebno iseći na štapića do 3-4 centimetra dužine i u zavisnosti od veličine komada mesa, našpikovati pomoću tankog noža (meso ne treba seći već samo izbušiti nožem). Takođe ubaciti i beli luk - tu mogu cele glavice. Ostatak povrća iseckati u posudu u kojoj će meso da se marinira. Dodati meso u posudu, naliti crno vino i ostatak vode da ceo komad bude potopljen. Ostaviti preko noći.

     

    Nakon što je meso proprženo, odložiti ga sa strane, pa u istu šerpu dodati povrće iz marinade i dinstati koliko je potrebno da omekša. Nakon toga, vratiti komad mesa, uliti sok od marinade i dodati vrele vode dok ne prelije meso. Dodati suve šljive, lovorov list, so i biber. U zavisnosti od veličine i vrste mesa, kuvati uz dodavanje vode oko 2h. Pola sata pre kraja nije potrebno dodavati vodu.

     

    Kad je meso omekšalo, izvaditi ga iz šerpe, iseći pažljivo na tanke kriške, sadržaj šerpe izpasirati štapnim mikserom (može i pasirkom za pire), a zatim u sos vratiti meso, dodati suvi biljni začin po ukusu, malo peršuna, svežeg ili suvog i ostaviti još oko pola sata da upije sokove.

     

    PRIJATNO!

     

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: