Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Jelena Tomašević - Radio svira za nas

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Jelena Tomašević - Radio svira za nas
    2. Bajaga - 220 u voltima
    3. Doris Dragović - To
    4. Alisa - Sanja
    5. Tony Cetinski - Blago onom ko te ima
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miloš Nadaždin - Petak - Mojih 50
    2. 25. jul - 1 - Dodir noći
    3. 25. jul - 2 - Dodir noći
    4. 25. jul - 3 - Dodir noći
    5. Miloš Nadaždin - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čorba sa piletinom i pečurkama Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Fantastični lešnik mafini! Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja

    Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci! Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!

    Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.

    Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči! Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!

    Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.

  • Preporučujemo
    Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno

    Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.

    Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča

    Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.25 117.07 117.89
    CHF 121.46 122.32 123.17
    USD 107.04 107.79 108.54
  • Povezani članci
  • Dalmatinska pašticada

    Jelo koje će svakog gosta oduševiti.




    06-02-2024 | 12:23 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, bernjuer

     

    Sastojci:

     

    1 - 1.5 kg junećeg ili goveđeg buta

    4 šargarepe

    dva crna luka

    1/4 korena celera

    4 čena belog luka

    1 kašičica bibera

    1 kašičica soli

    200-300 ml crnog vina

    5-6 kom suvih šljiva bez koštice

    1 kašičica suvog biljnog začina

    1 prstohvat peršuna

    3-4 kom lovorovog lista

    Priprema:

     

    Meso je potrebno prvo dobro očistiti od masnoće, žilica i svih tvrđih delova ako ih ima. Možete skoristiti meso od buta ili plećke. Šargarepu, luk, celer (ne sve) je potrebno iseći na štapića do 3-4 centimetra dužine i u zavisnosti od veličine komada mesa, našpikovati pomoću tankog noža (meso ne treba seći već samo izbušiti nožem). Takođe ubaciti i beli luk - tu mogu cele glavice. Ostatak povrća iseckati u posudu u kojoj će meso da se marinira. Dodati meso u posudu, naliti crno vino i ostatak vode da ceo komad bude potopljen. Ostaviti preko noći.

     

    Nakon što je meso proprženo, odložiti ga sa strane, pa u istu šerpu dodati povrće iz marinade i dinstati koliko je potrebno da omekša. Nakon toga, vratiti komad mesa, uliti sok od marinade i dodati vrele vode dok ne prelije meso. Dodati suve šljive, lovorov list, so i biber. U zavisnosti od veličine i vrste mesa, kuvati uz dodavanje vode oko 2h. Pola sata pre kraja nije potrebno dodavati vodu.

     

    Kad je meso omekšalo, izvaditi ga iz šerpe, iseći pažljivo na tanke kriške, sadržaj šerpe izpasirati štapnim mikserom (može i pasirkom za pire), a zatim u sos vratiti meso, dodati suvi biljni začin po ukusu, malo peršuna, svežeg ili suvog i ostaviti još oko pola sata da upije sokove.

     

    PRIJATNO!

     

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: