Ćuftice u paradajz sosu

Jelo koje najčešće ne spremamo tako često, pa ga se povremeno jako uželimo. Ljubitelji ćufta u sosu voleće ovaj recept.

06-06-2015

|

15:24

Jelo koje najčešće ne spremamo tako često, pa ga se povremeno jako uželimo. Ljubitelji ćufta u sosu voleće ovaj recept.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:21.11.2013. - 13:40:00

Ćuftice u paradajz sosu
(Foto:canyoustayfordinner)

- 400 gr. mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 kašika pirinča
- so
- vegeta
- biber
- mlevena paprika
- 1 jaje
- brašno
- ulje
- kuvani paradajz

Priprema: Iseckati beli i crni luk, dodati meso, jaje, pirinač i začine, formirati male kuglice i peći na ulju. kad su pečene u toj istoj posudi dodati kuvani paradajz toliko da prekrije ćuftice i kuvati dok sok od paradajza ne počne da se zgušnjava. Kao prilog može krompir pire, riža ili testenina.