Ćuftice u paradajz sosu
Jelo koje najčešće ne spremamo tako često, pa ga se povremeno jako uželimo. Ljubitelji ćufta u sosu voleće ovaj recept.
06-06-2015
|15:24
Jelo koje najčešće ne spremamo tako često, pa ga se povremeno jako uželimo. Ljubitelji ćufta u sosu voleće ovaj recept.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:21.11.2013. - 13:40:00
(Foto:canyoustayfordinner)
- 400 gr. mlevenog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 kašika pirinča
- so
- vegeta
- biber
- mlevena paprika
- 1 jaje
- brašno
- ulje
- kuvani paradajz
Priprema: Iseckati beli i crni luk, dodati meso, jaje, pirinač i začine, formirati male kuglice i peći na ulju. kad su pečene u toj istoj posudi dodati kuvani paradajz toliko da prekrije ćuftice i kuvati dok sok od paradajza ne počne da se zgušnjava. Kao prilog može krompir pire, riža ili testenina.