Ćufte u kari sosu
Ljubitelji mesa i začina neće odoleti ovom ukusnom jelu.
03-06-2015
|12:28
Ljubitelji mesa i začina neće odoleti ovom ukusnom jelu.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:23.6.2014. - 12:05:00
(Foto:minadezhda/Bigstockphoto)
Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog svinjskog mesa ili pola svinjskog pola telećeg
- 3 kašike brašna
- 3 dl mleka
- 1 mali beli luk
- 2 belanca ili 1 jaje
- so
- biber
- voda
Za sos:
- 1 veći narendan luk
- 35 g margarina
- 2-4 kašičice karija
- 1 mala rendana jabuka
- 2-3 kašike brašna
- otprilike 6 dl vode u kojoj su kuvane ćufte
- so
Priprema: Sastaviti sve sastojke i dobro izmešati. Ako je potrebno dodati malo vode jer smesa nesme biti pretvrda. Ostaviti da odstoji 1/2 sata u frižideru. U veću šerpu naliti vodu i malo soli. Kad voda provri umakati kašiku u vodu i praviti manje loptice i odmah ih spuštati. Smanjiti temperaturu i kuvati 8-10 min. Izvaditi i ostaviti na stranu. Propržiti luk na margarinu, dodati kari i jabuku i dinstati par minuta a zatim dodati brašno i dobro izmešati, a potom naliti vodom u kojoj su se kuvale loptice. Kuvati oko 5 min uz stalno mešanje a zatim spustiti loptice u sos i kuvati još par minuta. Služiti uz baren pirinač. Prijatno!