Ćufte od tune

Napravite laganiju varijantu ćufti od tunjevine. Iznenadiće vas ukus.

03-06-2015

|

17:48

Napravite laganiju varijantu ćufti od tunjevine. Iznenadiće vas ukus.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 21.4.2015. - 14:40:00

Ćufte od tune
(Foto: Bigstockphoto/FomaA)

Sastojci:
 - tunjevina u komadićima iz konzerve
 - jedan veći krompir
 - manja glavica crnog luka
 - čen belog luka
 - peršunovog lista
 -  malo brašna
 - so i biber
 - komorača
 - kašika začina za riblje čorbe
 - soda bikarbona ili prašk za pecivo
 - hlebne mrvice
 - ulje
Priprema: Krompir obariti u ljusci i dok je još topao, oljuštiti ga i izglječiti. Dok je krompir vreo, staviti na vrh noža sodu bikarbonu i brašna oko tri supene kašike. Količina brašna zavisi o toploti krompira i bitno je da dobijete masu koja je čvrste konzistencije.
U to dodati tunjevinu, dobro isceđenu od ulja iz konzerve, sitno iseckan beli i crni luk. Masu dobro izmešati da bude što homogenija smesa i ako je potrebno dodati brašna. Brašna treba dodati toliko da se od mase mogu formirati pljeskavice. Svakako u masu je neophodno dodati i začine so i biber po ukusu, kao i prstohvat komorača. Smesa će dobiti još bolji ukus, ukoliko joj dodamo sitno iseckan peršunov list i kašiku začina za riblju čorbu. Od smese koji smo dobro sjedinili, formirati ćufte koje ćemo uvaljati u hlebne mrvice i zatim ih peći na zagrejanom ulju.