Ćufte od tune
Napravite laganiju varijantu ćufti od tunjevine. Iznenadiće vas ukus.
03-06-2015
|17:48
Napravite laganiju varijantu ćufti od tunjevine. Iznenadiće vas ukus.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 21.4.2015. - 14:40:00
(Foto: Bigstockphoto/FomaA)
Sastojci:
- tunjevina u komadićima iz konzerve
- jedan veći krompir
- manja glavica crnog luka
- čen belog luka
- peršunovog lista
- malo brašna
- so i biber
- komorača
- kašika začina za riblje čorbe
- soda bikarbona ili prašk za pecivo
- hlebne mrvice
- ulje
Priprema: Krompir obariti u ljusci i dok je još topao, oljuštiti ga i izglječiti. Dok je krompir vreo, staviti na vrh noža sodu bikarbonu i brašna oko tri supene kašike. Količina brašna zavisi o toploti krompira i bitno je da dobijete masu koja je čvrste konzistencije.
U to dodati tunjevinu, dobro isceđenu od ulja iz konzerve, sitno iseckan beli i crni luk. Masu dobro izmešati da bude što homogenija smesa i ako je potrebno dodati brašna. Brašna treba dodati toliko da se od mase mogu formirati pljeskavice. Svakako u masu je neophodno dodati i začine so i biber po ukusu, kao i prstohvat komorača. Smesa će dobiti još bolji ukus, ukoliko joj dodamo sitno iseckan peršunov list i kašiku začina za riblju čorbu. Od smese koji smo dobro sjedinili, formirati ćufte koje ćemo uvaljati u hlebne mrvice i zatim ih peći na zagrejanom ulju.