Ćufte na mediteranski način
Prepustite se bogatom mediteranskom ukusu uz recept za zapečene ćufte sa mocarelom i paradajzom.
03-06-2015
|12:28
Prepustite se bogatom mediteranskom ukusu uz recept za zapečene ćufte sa mocarelom i paradajzom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.4.2014. - 13:28:00
(Foto:Bigstock/Marco Mayer)
Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- jaje
- kifla ili deblje parče hleba od juče
- 1,25 dl mleka
- ½ vezice bosiljka
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- so, biber, kašika origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1,5 dl slatkog crnog vina
- 600 g paradajza u komadima iz konzerve
- 125 g mocarele
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje. Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju. Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino. Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi. Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni. Poslužite s krompir-pireom.