Čorba sa pečurkama i piletinom
Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
24-10-2024
|11:37
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
500 g pilećeg filea
250 g pečuraka
2-3 mlada luka
1 šargarepa
1 crni luk
2 čena belog luka
1 l pileće supe (ili vode)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Pileći file iseći na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu. U velikom loncu zagrejati maslinovo ulje. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk, mladi luk, šargarepu i pečurke, pa sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša. Dodati piletinu u lonac i pržiti dok ne postane zlatno braon. Dodati brašno i promešati da se sve sjedini. Polako dodavati pileću supu (ili vodu), mešajući konstantno da se ne stvore grudvice. Kuvati čorbu na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne. Servirati toplo, ukrašeno svežim peršunom. Uživajte u ukusnoj i kremastoj čorbi sa piletinom, pečurkama i mladim lukom!
PRIJATNO!