-
Poslednjih 5 pesama
- Doris Dragović - Sto je od mene ostalo
- Denis & Denis - Oaza snova
- Massimo - Ostala Si Uvijek Ista
- Zana - Majstor za poljupce
- Merlin - Ako me ikada sretneš
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoBakin recept za grašak
Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.
-
ZdravljeUpozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli
Stručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.
Sve prednosti vitamina CVećina nas već razume koliko je vitamin C važan za naš imuni sistem. Vašem telu je potrebno dovoljno vitamina C dnevno da podrži svoje delovanje kao moćnog antioksidansa, pojačivača enzima, pojačivača apsorpcije gvožđa i još mnogo toga.
-
PutovanjaČetiri ključne stvari koje stjuardese primete kod putnika prilikom ukrcavanja
Sigurno ste primetili da vas stjuardese pažljivo odmere prilikom ukrcavanja u avion, a za to postoji nekoliko dobrih razloga.
"Vilinski dimnjaci" Kapadokije: Manje poznata atrakcija koju morate da vidite"Vilinski dimnjaci" u kapadokijskoj Dolini ljubavi su druga po redu turistička atrakcija ove regije, odmah nakon leta balonom.
-
PreporučujemoLjuske od jaja mogu da postanu sjajno sredstvo za čišćenje!
Umesto da bacite ljuske od jaja posle pripreme obroka, možete ih pretvoriti u moćnog saveznika za čišćenje. Ljuske su odlične za uklanjanje tvrdokornih naslaga i mogu da doprinesu prirodnom sjaju površina u vašem domu.
Sprečite pojavu vlage i kondenzacije uz jednostavan savet!Kondenzacija je čest problem u domaćinstvima koji može da izazove ozbiljne posledice. Pojava vlage usled kondenzacije često vodi do stvaranja buđi, što može negativno da utiče ne samo na zdravlje svih članova domaćinstva, već i na estetiku unutrašnjeg prostora i celokupnu vrednost nekretnine. Vlažni zidovi, prozori i uglovi prostorija stvaraju idealne uslove za razvoj buđi i gljivica, što može prouzrokovati različite respiratorne probleme, alergijske reakcije i druge zdravstvene tegobe…
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.16 116.98 117.80 CHF 123.81 124.68 125.56 USD 109.18 109.95 110.72
-
Čorba sa pečurkama i piletinom
Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
24-10-2024 | 11:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, elena.hramowa
Sastojci:
500 g pilećeg filea250 g pečuraka
2-3 mlada luka
1 šargarepa
1 crni luk
2 čena belog luka
1 l pileće supe (ili vode)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Pileći file iseći na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu. U velikom loncu zagrejati maslinovo ulje. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk, mladi luk, šargarepu i pečurke, pa sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša. Dodati piletinu u lonac i pržiti dok ne postane zlatno braon. Dodati brašno i promešati da se sve sjedini. Polako dodavati pileću supu (ili vodu), mešajući konstantno da se ne stvore grudvice. Kuvati čorbu na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne. Servirati toplo, ukrašeno svežim peršunom. Uživajte u ukusnoj i kremastoj čorbi sa piletinom, pečurkama i mladim lukom!
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Aromatični krompir sa ruzmarinom
Ovaj recept za aromatični krompir sa ruzmarinom savršen je kao prilog za jela sa mesom ili kao lagano vegetarijansko jelo. Kombinacija mirisnog ruzmarina i pečenog krompira donosi divnu hrskavu teksturu i bogat ukus.
Gulaš sa junetinom i pečurkamaKako nam se bliži zima i sve je hladnije napolju, tako i mi sve više žudimo za jačom hranom i poznatim receptima. Gulaš sa pečurkama uvek je sjajna ideja za ručak, a preporuka je da ga poslužite uz testeninu ili krompri pire.
Profiterole: Omiljena poslastica!Ovi kolačići jednostavno osvajaju – probajte ih i otkrijte njihov savršeni spoj ukusa, kreme i sočnosti...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: