-
Poslednjih 5 pesama
- Poslednja igra leptira - Srce od meda
- Tony Cetinski - Zar Malo To Je
- Hari Mata Hari - Ruzmarin
- Djavoli - Stojim na kantunu
- Piloti - Tajna
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Onion Rings
Ako volite grickalice koje su i hrskave i aromatične, onion rings (kolutovi luka) su savršen izbor. Jednostavni su za pripremu, a idealni kao prilog uz burger, pivo ili kao samostalna užina.
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
-
Zdravlje
Studija otkriva koliko treba da hodamo kako bismo sprečili hroničan bol u leđima
Duge šetnje ne samo da mogu ublažiti, već i sprečiti pojavu hroničnog bola u donjem delu leđa, pokazuje novo istraživanje
Pet namirnica koje izazivaju zadržavanje vode u organizmu
Zadržavanje vode može se javiti u bilo koje doba godine, ali otečene i teške noge posebno su česta (i neprijatna) pojava tokom leta. Srećom, postoje načini da se ublaži osećaj nadutosti, ili još bolje, da se potpuno izbegne. Jedan od najefikasnijih koraka jeste izbacivanje namirnica koje pospešuju zadržavanje tečnosti.
-
-
Putovanja
Futuristički grad sa najviše nebodera na svetu
Možete li da pogodite koji grad prednjači po broju nebodera? Jedna od najlepših stvari u šetnji velikim gradovima jeste pogled na njihove impozantne, visoke zgrade. Ovi vertikalni džinovi predstavljaju platno za arhitekte, koje zahteva mnogo mašte i pametno urbanističko planiranje kako bi se dostigla takva visina.
Šarmantna prestonica proglašena najpovoljnijom letnjom destinacijom u Evropi
Tražite evropsku destinaciju koja neće isprazniti vaš budžet? Ova prestonica nudi luksuz po pristupačnoj ceni, prema najnovijoj listi.
-
Preporučujemo
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?
Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
Jedna površina obično ostane neprimećena dok čistimo: Pogledajte bolje!
Australijanka Džodi Alen podelila je slike svog kauča na Fejsbuku, iznenadivši mnoge. Iako je u prvom trenutku njena fotografija izazvala čuđenje, ubrzo je podstakla mnoge da pregledaju sopstvene domove.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 125.16 126.05 126.93 USD 101.73 102.45 103.17
-
Čorba sa pečurkama i piletinom
Možda već pravite čorbu sa piletinom ili sa pečurkama, ali ako do sada niste spojili ove ukuse, sada je idealan trenutak da to isprobate. Ova sjajna okrepljujuća čorba savršeno odgovara ovom periodu godine, kada kraj oktobra donosi hladnije dane i potrebu za toplim, hranljivim jelima.
24-10-2024 | 11:37 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, elena.hramowa
Sastojci:
500 g pilećeg filea250 g pečuraka
2-3 mlada luka
1 šargarepa
1 crni luk
2 čena belog luka
1 l pileće supe (ili vode)
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Pileći file iseći na kockice, posoliti i pobiberiti po ukusu. U velikom loncu zagrejati maslinovo ulje. Dodati iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast. Dodati beli luk, mladi luk, šargarepu i pečurke, pa sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša. Dodati piletinu u lonac i pržiti dok ne postane zlatno braon. Dodati brašno i promešati da se sve sjedini. Polako dodavati pileću supu (ili vodu), mešajući konstantno da se ne stvore grudvice. Kuvati čorbu na srednjoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-20 minuta dok se svi ukusi ne sjedine. Dodati pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati još nekoliko minuta dok se čorba ne zgusne. Servirati toplo, ukrašeno svežim peršunom. Uživajte u ukusnoj i kremastoj čorbi sa piletinom, pečurkama i mladim lukom!
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Bolonjeze kao iz restorana!
Najveći broj ljudi verovatno misli da zna kako se priprema ovo tradicionalno italijansko jelo. Međutim, mnogi se iznenade kada ga pripreme i shvate da ukus ipak ne može da se poredi sa onim iz restorana i obično se pitaju gde su pogrešili. Zato zapamtite da postoje izvesni trikovi poput dugog dinstanja na srednjoj vatri, dodavanja kašike mleka na kraju dinstanja, ali i dodavanja izvesnih (neobičnih sastojaka) koji će poboljšati ukus ovog jela i dati mu pravi "šmek".
Solyanka: Tradicionalna ruska čorba
Solyanka ima specifičan ukus, pa ako volite da eksperimentšete u kuhinji obavezno pripremite ovu sjajnu čorbu.
Pljeskavice sa brokolijem i kinoom
Zdrave i ukusne, ove veganske pljeskavice su savršena zamena za klasičan burger. Možete ih poslužiti uz pire od batata i klasičnu salatu, a savršeni dodaci su i humus i ajvar...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: