Čorba od paradajza
Oprobajte se u pravljenju tradicionalne italijanske supe. Pappa al Pomodoro na vašoj trpezi.
06-06-2015
|09:50
Oprobajte se u pravljenju tradicionalne italijanske supe. Pappa al Pomodoro na vašoj trpezi!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 23.5.2013. - 15:30:00
(Foto: soibiber)
Sastojci:
- 800g ili 2 manje konzerve kuvanog iseckanog paradajza (pelata)
- 2 glavice iseckanog luka (ja skoro uvek dodam i iseckan mladi luk)
- 2 veće seckane šargarepe
- 2 iseckane stabljike celera
- 3 čena iseckanog belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- svež bosiljak
- 3 parčeta starog hleba, iseckanog na kocke (ovaj deo možete da izuzmete)
- 4 šolje supe ili vode
- 1/2 šolje crnog suvog vina
- so i biber
- parmezan
za zepečeni hleb:
- desetak kriški starog hleba (najbolje francuski baget)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 režnja slanine pančete
- svež bosiljak
Priprema:Zagrejte maslinovo ulje u poveći lonac i na srednje jakoj temperaturi propržite luk, šargarepu, celer, beli luk, oko 10 minuta. Dodajte iseckan hleb da se prži sa preostalim povrćem oko 5 minuta. Sipajte supu, vino, paradajz, i zatim dodati so, biber i bosiljak. Kada supa počne da ključa smanjite temperaturu i ostavite da se kuva jos 45 minuta. Uključite rernu na 200 stepeni i dok se ona ne zagreje pripremite hleb za pečenje. Na kriške hleba stavite iseckan bosiljak i slaninu i pospite ih maslinovim uljem. Pecite ih oko 20 min. Supu služite uz rendani parmezan i zapečeni hleb.