Čorba od paradajza

Oprobajte se u pravljenju tradicionalne italijanske supe. Pappa al Pomodoro na vašoj trpezi.

06-06-2015

|

09:50

Oprobajte se u pravljenju tradicionalne italijanske supe. Pappa al Pomodoro na vašoj trpezi!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 23.5.2013. - 15:30:00

Čorba od paradajza
(Foto: soibiber)
Sastojci:
 - 800g ili 2 manje konzerve kuvanog iseckanog paradajza (pelata)
 - 2 glavice iseckanog luka (ja skoro uvek dodam i iseckan mladi luk)
 - 2 veće seckane šargarepe
 - 2 iseckane stabljike celera
 - 3 čena iseckanog belog luka
 - 4 kašike maslinovog ulja
 - svež bosiljak
 - 3 parčeta starog hleba, iseckanog na kocke (ovaj deo možete da izuzmete)
 - 4 šolje supe ili vode
 - 1/2 šolje crnog suvog vina
 - so i biber
 - parmezan
za zepečeni hleb:
 - desetak kriški starog hleba (najbolje francuski baget)
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - 4 režnja slanine pančete
 - svež bosiljak
Priprema:Zagrejte maslinovo ulje u poveći lonac i na srednje jakoj temperaturi propržite luk, šargarepu, celer, beli luk, oko 10 minuta. Dodajte iseckan hleb da se prži sa preostalim povrćem oko 5 minuta. Sipajte supu, vino, paradajz, i zatim dodati so, biber i bosiljak. Kada supa počne da ključa smanjite temperaturu i ostavite da se kuva jos 45 minuta. Uključite rernu na 200 stepeni i dok se ona ne zagreje pripremite hleb za pečenje. Na kriške hleba stavite iseckan bosiljak i slaninu i pospite ih maslinovim uljem. Pecite ih oko 20 min. Supu služite uz rendani parmezan i zapečeni hleb.