Čokoladni mus

Hladni čololadni mus oduševiće svakoga - bilo da pirpremate za ukućane ili goste.

04-06-2015

|

20:28

Hladni čokoladni mus oduševiće svakoga - bilo da pirpremate za ukućane ili goste.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.7.2014. - 12:30:00

Čokoladni mus
(Foto: bigstockphoto/mcfields)

Sastojci:
 - 250g čokolade za kuvanje
 - 1/4l mleka
 - 2 žumanceta
 - 30g putera
 - 200ml slatke pavlake za šlag
Priprema: Umutiti čvrst sneg od slatke pavlake i ostaviti sa strane. Staviti mleko da vri.
Izrendati čokoladu i staviti u činiju. Prelivati je vrelim mlekom iz nekoliko puta, sve vreme mešajući i topeći čokoladu, dok ne postane glatka i sjajna. U još vruću smesu dodati 2 dobro umućena žumanceta i 30g putera i sve umutiti mikserom. Polako dodati umućenu pavlaku, pa blago promešati. Mus treba da bude u polutečnom stanju, mlak, pre nego što se razlije u posude. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata pre služenja. Možete po želji ukrasiti voćem.