Čokoladna torta za početnike
Prava poslastica koju mogu i početnici da naprave sa lakoćom...
05-06-2015
|21:49
Prava poslastica koju mogu i početnici da naprave sa lakoćom...
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 13.2.2014. - 17:10:00
(Foto: foodnetworkl/mybakingaddiction/Jamie)
Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 700 g čokolade za kuvanje
- pola kesice praška za pecivo
- 500 ml tečnosti za šlag
Priprema: Odvojite bjelancad od žumanaca i umutite ih. U žumance dodajte šećer i umutite mikserom u glatku smesu. Smesi dodajte ulje i prašak za pecivo pa sve zajedno dobro umutite. Uzmite 300 grama čokolade i razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smesi, pa ponovno sve dobro izmešajte.
U smesu dodajte i smesu od belanaca pa sve dobro izmešajte, ali ručno. Dobijenu smesu sipajte u kalup i pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.
Tečnost za šlag sipajte u zdelu i u njega odmah dodajte 400 grama komadića čokolade za kuvanje. Mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Dobijeni krem prelijte po biskvitu. Po površini gusto posipajte kakao u prahu i vaša je torta spremna. Uživajte!