Čokoladna torta bez brašna
Ovo je recept za koji su vam potrebna samo tri sastojka, a nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljitit ukuse većine.
03-06-2015
|12:28
Ovo je recept za koji su vam potrebna samo tri sastojka, a nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljitit ukuse većine.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 14.4.2014. - 17:50:00 
(Foto: Stockfood)
Sastojci:
- 175 g crne čokolade
- 7 jaja
- 140g maslaca
Priprema: Pećnicu zagrejte na 130 stepeni. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umešajte na kockice izrezan maslac, mešajte dok se ne rastopi. Odvojite žumance od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumance i dodajte im, lagano mešajući, ohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi umutite belance i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz sveže jagode ili maline.