Čokoladna torta
Bogata čokoladna torta je idealna za predstojeće praznike kada ne treba da razmišljate o kalorijama već pustite čula da uživaju.
06-06-2015
|11:41
Bogata čokoladna torta je idealna za predstojeće praznike kada ne treba da razmišljate o kalorijama već pustite čula da uživaju.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:18.12.2013. - 13:00:00
(Foto:we heart it)
Sastojci:
- 200g crne čokolade "najlepše želje" od 60% kakaa
- 200g mlečne čokolade "najlepše želje"
- 200g bele "milka" čokolade
- 1 kupovna puslica kora
- 1,2 l slatke pavlake
- 2 "dr oetker" želatina
Priprema: U okrugli kalup, kojem se skida obruč, staviti na dno puslica koru, isečenu po obimu odnosno veličini kalupa. 600 ml slatke pavlake čvrsto umutiti i ostaviti u frižider da odstoji.
Prvi sloj - 200g crne čokolade (60% kakao) istopiti uz neprestano mešanje, u 200 ml tečne slatke pavlake. U vruće (nikako vrelo!) umešati 1/2 želatina, prethodno istopljenog sa malo hladne vode. Sjediniti sa trećinom umućene slatke pavlake. Dobro izmešati masu i izliti u kalup preko puslica kore. Tako izliveno ostaviti 30 min. u zamrzivač.
Drugi sloj – 200g mlečne čokolade istopiti uz neprestano mešanje, u 200 ml tečne slatke pavlake. U vruće (nikako vrelo!) umešati 1/2 želatina, prethodno istopljenog sa malo hladne vode. Sjediniti sa trećinom umućene slatke pavlake. Preliti preko stegnutog crnog sloja. Staviti ponovo u zamrzivač na 30 min.
Treći sloj – 200grama bele čokolade istopiti uz neprestano mešanje, u 200 ml tečne slatke pavlake. U vruće (nikako vrelo!) umešati 1/2 želatina, prethodno istopljenog sa malo hladne vode. Sjediniti sa trećinom umućene slatke pavlake. Preliti preko stegnutog mlečnog sloja i ponovo staviti u zamrzivač na još 30 min.