Čokoladna srca
Ovaj ukusan desert osvojiće svakoga kome ga servirate...
03-06-2015
|17:42
Ovaj ukusan desert osvojiće svakoga kome ga servirate...
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:29.8.2014. - 13:15:00
(Foto:we heart it)
Sastojci:
- 4 jaja
- 120g šećera
- 160g brašna
- 1 margarin
- 220g čokolade
- šumsko voće ili sladoled po želji
Priprema: Na tihoj vatri (da ne prokuva) istopiti margarin i čokoladu da se dobije glatka masa. Ne sme da prokuva! Dok se to topi dobro umutiti 4 jaja i postepeno dodavati šećer. U umućena jaja i šećer dodati rastopljenu masu (margarin + čokolada). Kada se sve to dobro umuti dodati brašno... još malo mutiti pa zatim u kalup za projice i mafine stavljati papirne korpice prečnika 6-7 cm i u njih sipati masu do vrha. Peče se svega 7 min na 220°C. Mada možete vaditi i ranije čim se uhvati tanka korica odozgo, jer unutra mora da ostane tečno. Ispecite toliko da kada ih budete vadili iz korpica da ne iscure na tanjiriće. Možete ih služiti same, uz sladoled od vanile ili keksa ili uz šlag. Takođe ukoliko želite, smesu možete naptaviti mnogo ranije čak i dan ranije i staviti na hladno ili u frižider pa peći po potrebi jer je poenta da se jede vruće.