Čokoladna nega za vašu kožu

Osim što čuva zdravlje srca i mozga, čokolada je pravi melem za kožu. Ova omiljena poslastica, tačnije njen glavni sastojak kakao, čisti kožu, pospešuje njenu elastičnost i sprečava gubitak vlage pa je možete iskoristiti za piling, masku ili balzam. Idealna je za negu ispucale, iritirane i suve kože, a osim bora briše mrlje i akne i podstiče stvaranje kolagena. Preporučujemo neke od preparata koje možete naraviti sami kod kuće.

06-06-2015

|

00:45

Osim što čuva zdravlje srca i mozga, čokolada je pravi melem za kožu. Ova omiljena poslastica, tačnije njen glavni sastojak kakao, čisti kožu, pospešuje njenu elastičnost i sprečava gubitak vlage pa je možete iskoristiti za piling, masku ili balzam. Idealna je za negu ispucale, iritirane i suve kože, a osim bora briše mrlje i akne i podstiče stvaranje kolagena. Preporučujemo neke od preparata koje možete napraviti sami kod kuće.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 4.10.2013. - 15:22:00

Cokoladna maska
Foto:(myvintage-ar-moi-re)

Piling za telo
Sastojci: 1/4 šolje šećera, 1/4 šolje bademovog ulja, 2 kašičice kakaa u prahu ili izrendane čokolade
Priprema:
Pomešajte sve sastojke i smesu stavite u posudicu s poklopcem. Nakon tuširanja, mešavinu umasirajte kružnim pokretima i isperite nakon 10 minuta. Šećer će ukloniti mrtve ćelije kože, bademovo ulje će je nahraniti, a kakao će sprečiti isušivanje.

Maska za lice od čokolade i lavande
Sastojci: 2 kašičice mlevene kafe, 2 kašičice kakaa u prahu ili izrendane čokolade, 3 kapljice eteričnog ulja od lavande, 4 kašičice mleka
Priprema: Izmešajte sve sastojke u pastu i nanesite na lice i vrat, ali izbegavajte područje oko očiju. Ostavite masku da deluje 20 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Kofein iz kafe uklanja odumrle ćelije i ima učinak zatezanja, lavanda deluje umirujuće, a mleko i kakao hidriraju i vraćaju prirodnu pH ravnotežu.

Balzam za usne od čokolade i narandže
Sastojci: 1/2 kašičice kakao maslaca, 1/2 kašičice  kokosovog ulja, 1/2 izrendane tamne čokolade, 1-2 kapljice eteričnog ulja od narandže.
Priprema: Pomešajte sastojke i zagrejte 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac ne otopi. Mešavinu stavite u posudicu i ostavite da se ohladi. Čokolada je idealna za ispucale usne jer briše mrtve ćelije kože, a istovremeno hidrira i podstiče regeneraciju ćelija.