Čokoladna keks torta
Idealna poslastica, koju možete pripremiti u specijalnim prilikama i iznenaditi sve oko vas.
06-06-2015
|14:15
Idealna poslastica, koju možete pripremiti u specijalnim prilikama i iznenaditi sve oko vas.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.3.2014. - 17:05:00
(Foto: spabettie/Kristina Sloggett)
Sastojci:
- 500 g petit keksa
- 700 ml obranog mleka
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
-100 g crne čokolade
Priprema: U toplom mleku uz stalno mešanje skuvati puding. U puding dodati crnu čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi. Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom i dodati malo ohlađenog pudinga. Keks umočiti u mleko i slagati ga u kalup. Premazati keks čokoladnim filom od pudinga i ponavljati postupak dok se ne upotrebe svi sastojci. Preostalim filom dekorisati tortu, narendati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.