Čoko čeri poslastica
05-06-2015
|02:30
Ljubitelji čokolade i višnje uživaće u ovom savršenom spoju.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.10.2014. - 12:40:00
(Foto: bigstockphoto/Voy)
Sastojci:
- čoko biskvit
- 3 jajeta
- 300gr prosejanog mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 10 kašika smedjeg šećera
- 3 vrhom pune kašike kakao-praha
- 1 kašika milerama
- 2dl gustog jogurta
- 1dl ulja
- čeri preliv
- 300gr višanja
- 2dl soka od višanja
- 1dl domaće višnjevače
- 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
- čoko-preliv (ganaš-krem)
- 2dl slatke pavlake
- 100gr fine gorke čokolade
Priprema: Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao. Izmiksirajte i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju koju ste obložili pek-papirom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Višnje dobro ocedite. Sa nekoliko kašika vode umutite puding, i zakuvajte u soku od višanja. Kad se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedninite. Ostavite da se malo prohladi ali pazite da se ne stegne sasvim. Prevrnite biskvit, pa ga prelijte ovim prelivom, a potom poredjajte višnje. Prohlađen fil prelijte odozgo i fino ohladite pre služenja.