Čoko čeri poslastica

05-06-2015

|

02:30

Ljubitelji čokolade i višnje uživaće u ovom savršenom spoju.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 10.10.2014. - 12:40:00

Čoko čeri poslastica
(Foto: bigstockphoto/Voy)

Sastojci:
 - čoko biskvit
 - 3 jajeta
 - 300gr prosejanog mekog brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 10 kašika smedjeg šećera
 - 3 vrhom pune kašike kakao-praha
 - 1 kašika milerama
 - 2dl gustog jogurta
 - 1dl ulja
 - čeri preliv
 - 300gr višanja
 - 2dl soka od višanja
 - 1dl domaće višnjevače
 - 1 kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
 - čoko-preliv (ganaš-krem)
 - 2dl slatke pavlake
 - 100gr fine gorke čokolade
Priprema: Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao. Izmiksirajte i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju koju ste obložili pek-papirom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Višnje dobro ocedite. Sa nekoliko kašika vode umutite puding, i zakuvajte u soku od višanja. Kad se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedninite. Ostavite da se malo prohladi ali pazite da se ne stegne sasvim. Prevrnite biskvit, pa ga prelijte ovim prelivom, a potom poredjajte višnje. Prohlađen fil prelijte odozgo i fino ohladite pre služenja.