Čizkejk sa višnjama

Ukusna, neodoljiva poslastica idealno je letnje posluženje. !

05-06-2015

|

08:01

Ukusna, neodoljiva poslastica idealno je letnje posluženje.


Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:18.7.2014. - 14:15:00

Čizkejk sa višnjama
(Foto: svry/Bigstockphoto)

Sastojci:

Za biskvit
- 115 grama maslaca
- 115 grama čokolade za kuvanje
- 15o grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 7o grama brašna
- prstohvat soli

Fil od višanja:
- 1 tegla kompota od višanja
- 1 puding od vanile
- 2 kašike gustina
- 2-3 kašike šećera
- 5o grama maslaca

Fil od sira:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1oo grama šećera
- 5oo ml slatke pavlake za šlag
- 5oo grama mladog sira
- 15 grama želatina
- 1oo grama bele čokolade

Priprema: Za biskvit: Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri, skinite sa vatre i dodajte šećer i vanilin šećer. Kad se malo ohladi dodajte jedno po jedno jaje, kratko umutite, dodajte prstohvat soli i brašno. Masu izlijete u okrugli kalup za torte br.26 i pecite 25 minuta na 16o stepeni. Biskvit ostavite u kalupu neka se ohladi.
Za fil od višanja: Ocedite višnje, u kompot dodajte vode toliko da dobijete 4oo ml fila. Pola stavite na vatru da se zagrije, a u drugoj polovini razmutite puding i gustin. U zagrejani kompot stavite šećer, višnje i razmućeni puding. Kuvajte dok se puding ne zgusne, nakon toga skinite fil sa vatre i u topao umešajte maslac. Fil sa višnjama rasporedite na biskvit.

Na pari umutite jaja, v. šećer i šećer. Stavite želatin u malo vode da nabubri. 1oo ml vrhnja zagrejte, samo pazite da vam ne prokuva, (na manjoj temperaturi) i dodajte mu belu čokoladu, otopite u fil i ostavite da se ohladi. Ostatak slatke pavlake za šlag umutite. Mladi sir umutite mikserom. Dodajte mu umućena jaja, nakon kraćeg mućenja dodajte nabubreni želatin koji predhodno zagrejete da se istopi, zatim fil od bele čokolade i na kraju umućenu slatku pavlaku za šlag. Sve mutite par minuta i gotovo fil nanesite na fil od višanja. Sa par višanja možete ukrasiti kolač pre preliva. Uzmite preliv za kolače jedan bezbojni i jedan crveni. Bezbojni napravite po receptu sa kesice…250 ml vode, 2 kašike šećera i prah otopite na vatri, uporedo napravite i crveni od 125 ml vode, 1 kašika šećera i 1/2 kesice praha. Preko kolača i malina nanesite belu glazuru i odmah preko nje nanesite i crvenu glazuru. Kolač ostavite par sati u kalupu nakon toga skinite kalup i služite.