Čiz kejk od nara
Napravite neodoljivi čiz kejk od nara.
06-06-2015
|05:09
Napravite neodoljivi čiz kejk od nara.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20.1.2014. - 14:00:00

(Foto: dailymail)
Sastojci:
- 300 gr. plazma keka keksa
- 5 kašika mleka
- 180 gr maslaca ili margarina
Beli fil
- 1 kom Ella sira (450 gr)
- 1 krem fix
- 1 vanilin šećer
- 50 ml. vode
- 1 želatin (10 gr.)
- 500 ml biljne pavlake (Meggle)
- 220 gr šećera u prahu
Voćni fil
- 450 gr. nara
- 100 ml. vode
- 1 želatin (10 gr.)
- 50 ml. vode za želatin
- 4 kašike šećera
Priprema: Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u skuvan voćni fil.
Ostaviti da se ohladi. Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima
ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 minuta i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati.
Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup. Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila. Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.