Čiz kejk od nara

Napravite neodoljivi čiz kejk od nara.

06-06-2015

|

05:09

Napravite neodoljivi čiz kejk od nara.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 20.1.2014. - 14:00:00

Čiz kejk od nara
(Foto: dailymail)


Sastojci:
 - 300 gr. plazma keka keksa
 - 5 kašika mleka
 - 180 gr maslaca ili margarina
Beli fil
 - 1 kom Ella sira (450 gr)
 - 1 krem fix
 - 1 vanilin šećer
 - 50 ml. vode
 - 1 želatin (10 gr.)
 - 500 ml biljne pavlake (Meggle)
 - 220 gr šećera u prahu
Voćni fil
 - 450 gr. nara
 - 100 ml. vode
 - 1 želatin (10 gr.)
 - 50 ml. vode za želatin
 - 4 kašike šećera
Priprema: Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin ostaviti da nabubri  10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u skuvan voćni fil.
Ostaviti da se ohladi. Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima
ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 minuta i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati.
Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.   Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila. Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.