Cezar salata

Cezar salata se prvi put zvanično pojavljuje u meniju restorana u Los Anđelesu 1946. godine. Ovo je jedna od omiljenih salata mnogih ljudi, koja se pravi na vrlo jednostavan način i postoji nekoliko verzija. Ipak, evo onog najboljeg recepta!

03-06-2015

|

12:28

Cezar salata se prvi put zvanično pojavljuje u meniju restorana u Los Anđelesu 1946. godine. Ovo je jedna od omiljenih salata mnogih ljudi, koja se pravi na vrlo jednostavan način i postoji nekoliko verzija. Ipak, evo onog najboljeg recepta!

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 24.4.2014. - 17:30:00

ddd
(Foto: institutbpg)

Sastojci:
- 100 g dimljene slanine
- 200 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 parčeta tost hleba
- veća glavica zelene salate
- 2 čeri paradajza
- sok od 1 limuna
- pavlaka
- majonez
- maslinovo ulje
- biber
- so

Priprema: Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je na dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.

Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone, čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku sa majonezom.