Burito sa povrćem i piletinom
Burito je jedno od najpopularnijih meksičkih jela. U tortilju možete staviti bilo šta, a ovo je jedna od varijanti sa piletinom.
05-06-2015
|23:42
Burito je jedno od najpopularnijih meksičkih jela. U tortilju možete staviti bilo šta, a ovo je jedna od varijanti sa piletinom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:4.2.2014. - 12:35:00
(Foto:zoomyummy)
Sastojci:
- 300 g svinjsko dva puta mleveno meso
- 4 velike tortilje
-1 crni luk
- 1 ljubičasti luk
- 1 narandžasta babura
- 1 zelena babura
- 1 svež krastavac
- 3 čena belog luka
- 1/2kafene kašičice crvene slatke mlevene paprike
- 1/2dcl sok od paradajza
- 250 g konzerviranog crvenog pasulja
- so
- biber
- kari
Priprema: Crni luk sitno isečen pržimo na malo ulja, kada luk dobije zlatnu boju dodamo sitno seckan beli luk podelimo sa oko pola dcl vode i krčkamo oko 10 min da luk omekša. Sud uklonimo sa vatre dodamo sok od paradajza, papriku, biber, so, kari i mleveno meso i pomešamo sve. Vratimo na vatru i krčkamo oko 5 min i dodajemo pasulj oceđen od tečnosti, pa sve zajedno krčkamo još 5 min uz mešanje.
Gotove tortilje ispečemo i ostavimo poklopljene da se upare. U slučaju da nemate kupovne umesite kiselo testo, razvucite jako tanko na pobrašnjenoj podlozi, nemojte ostaviti da naraste i pecite kratko na jakoj vatri sa obe strane. Povrće za salatu nasečemo na trakice i začinimo sirćeom od divlje jabuke.
Tortilje napunimo nadevom od mesa preko kojeg poređamo salatu. Donju stranu tortilje preklopimo preko dela nadeva, a samu tortilju urolamo kao palačinku.