Brusketi sa pršutom

Brusketi su italijansko predjelo, idealni za lagani obrok ili užinu. Pripremaju se vrlo jednostavno za 15. minuta.

06-06-2015

|

17:43

Brusketi su italijansko predjelo, idealni za lagani obrok ili užinu. Pripremaju se vrlo jednostavno za 15. minuta.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:27.11.2013. - 13:35:00

Brusketi sa pršuom
(Foto:ctpost)

- francuski hleb,
- čeri paradajz
- pršuta
- maslinovo ulje,
- svež bosiljak,
- beli luk,
- so
- biber

Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Hleb izrezati na kriške debljine do 1 cm pa kriške poređati na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći oko 10 minuta.
Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Vruć, prepečen kruh natrljati bijelim lukom. Luk se ne secka, već se čitav češanj luka koristi da se "premaže" površina hleba. Posoliti i pobiberiti, ako želite i posuti sitno seckanim bosiljkom. Ostaje još samo da se preliju sa nekoliko kapi maslinovog ulja i brusketi su gotovi! Ovako pripremljeni brusketi su vrlo ukusni. No, to je tek osnovna receptura koja se može doraditi dodavanje još nekih sastojaka, uglavnom karakterističnih za mediteransku kuhinju, kao što su: paradajz, razni sirevi, pršut, povrće...