Slušate: Dodir noći

Pesma: Crvena jabuka - Tugo, Nesreco

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Branko Janković: Prva glavna uloga u akcionoj komediji Divljaci

  Ostvarenje "Divljaci" reditelja Daria Lonjaka beogradsku premijeru imaće 1. juna, a u filmu koji okuplja regionalu glumačku ekipu glavna muška uloga priprala je Branku Jankoviću, proslavljenom pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu. U razgovoru za Naxi Branko govori o tematici filma, kreativnom procesu i izazovima koje rad na akcionoj komediji zahteva od celokupne filmske ekipe.
  26-05-2022 | 13:42 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Priča je fokusirana na trojicu prijatelja koji u leto 2018. godine tokom održavanja Prvenstva u fudbalu u Moskvi rešavaju da opljačkaju malu radnju kako bi nabavili novac za put na takmičenje. Ova odluka doneće im niz nepredviđenih stvari koje će im se usput dogoditi... 


  Kod nas nije bilo akcionih komedija u čistom žanrovskom u smislu i mislim da je to jedan od razloga zašto publika u ovom slučaju može da uživa u filmskoj umetnosti, s druge strane da se nasmeje i uživa u samom izrazu. Siguran sam da će ovaj film imati gledanost. Vreme jeste bitno i on može sada da postigne gledanost, ali sam siguran da će ostaviti traga, jer su teme ostrašćenosti, izluzija koje su bliske našem narodu, odnosno celom regionu -
  objašnjava Janković. 

  Ovo je film koji sadržajem može dopreti do publike različitih generacija?

  Verujem da je tako, jer ima jednu inteligentnu društveno-političku kritiku, a opet, atraktivan je kao akcija. Dosta je akcionih scena, pucnjave što je interesantno mlađim generacijama. Isto tako, naša umetnička branša, odnosno onaj koga zanima analiza, može da prepozna da se o svakom kadru jako vodilo računa.

  Akciona komedija kao žanr u smislu uslova snimanja i interpretacije može biti prilično zahtevna. Kakva vi iskustva nosite sa snimanja?

  Sve je zahtevno ukoliko se ozbiljno na nečemu radi, nezavisno od branše. Meni je tema bila izuzetno zanimljiva. Scenario je veoma duhovito, inteligentno napisan i to je bio jedan od preduslova da prihvatim ulogu. Jako je važno za projekte da budu rizični, jer rizik dovodi do kvaliteta umetnosti.

  Koliko je satisfakcije u radu na ovakvom filmu?

  Dosta. Meni je ovo prva glavna uloga, s druge strane imati priliku da pričate i zaronite u drugačiji mentalitet kroz akciju i reakciju, komično, različite situacije...  (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

  Komedija je žanr koji, ukoliko nije reč o striktnim rediteljskim indikacijma, obično ostavlja prostora i za improvizaciju. Koliko je nje bilo na samom setu?

  Bilo je. Improvizacija u većini slučajeva znači anarhiju, ali ne mogu da kažem da je u našem slučaju bila takva vrsta improvizacije, već umetnička kreacija. Tekst je predlozak za stvaranje situacije, stvaranje jedne karike, koja nam daje mogućnost da čačkamo po životu, ali u sadejstvu sa ostalim saradnicima. Tako se stvara prostor u kome stičemo poverenje jedni u druge i čačkamo jedni drugima po dušama. Potrebno je da ceo tim bude uključen i navija da data scena bude najbolje moguće snimljena.

  U tom smislu, kako biste opisali saradnju sa rediteljem i vašim kolegama, odnosno partnerima na filmu?

  Cela ekipa je bila sjajna i naš producent Jozo Patljak je čovek koji stvari ne prepušta slučaju, nije producent sa digitronom već producent koji je kreativni stvaralac. Sam takav pristup učinio je da osetim odgovornost ali i bliskost. Što se tiče roditelja, Dario je drugi senzibilitet, nije "hajdučki" nastrojen kao ostatak ekipe. On je jedan skroman, racionalan, obrazovan, kulturan čovek i kao takav profil se dobro uklopio.
  Film "Divljaci" biće premijerno prikazan 1. juna u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, a od 2. juna stiže na redovne bioskopske repertoare.

  Glumačku ekipu pored Branka Jankovića predvode Alen Liverić i Borko Perić, a tu su i Dejan Aćimović, Slavko Sobin i mnogi drugi.

  Scenario koautorski potpisuju Velimir Grgić, Dario Lonjak i Ivo Balenović, a producent je Jozo Patljak (Alka Film).

 • Pročitajte i...
  Jubilarna 100. predstava „Osama-Kasaba u Njuorku“ 14. februara Jubilarna 100. predstava „Osama-Kasaba u Njuorku“ 14. februara

  Pre skoro pet godina, 4. aprila 2018. godine, na Sceni „Danilo Bata Stojković“, kroz igru šest likova oživela je priča iz romana „Osama“, Vladimira Kecmanovića. Komad pod rediteljskim vođstvom Darka Bajića, koji je uz Kostu Peševskog radio i dramatizaciju, tog aprila je premijerno izveden uz ovacije koje ne jenjavaju ni nakon 99. izvođenja. „Osama-Kasaba u Njujorku“ će 14. februara biti izvedena 100. put pred publikom Zvezdara teatra, koja se ovoj predstavi vraća i po nekoliko puta.

  Veličanstvena priča o Dejvidu Bouviju Veličanstvena priča o Dejvidu Bouviju

  Film reditelja Breta Morgena, "Moonage Daydream" govori o jednom od najvećih umetnika u istoriji čovečanstva i njegovom neverotnom životu i radu, a domaća publika će imati priliku da ga pogleda u bioskopima od četvrtka 24. novembra.

  Rekla je od 17. novembra u bioskopima Rekla je od 17. novembra u bioskopima

  Film Rekla je (SHE SAID) koji na repertoar bioskopa širom Srbije stiže 17. novembra predstavlja delo nemerljive važnosti i značaja, obrađujući jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje.

   Počela prodaja karata za komediju godine Počela prodaja karata za komediju godine "Karta za Raj"

  Od danas su u prodaji karte za komediju "Karta za Raj" (Ticket To Paradise), film koji će vas oduševiti svojim humorom, pozitivnošću i egzotičnim ambijentom u kojem je sniman! Od 28. septembra u odabranim bioskopima publika će imati priliku da se još jednom uveri zašto su Džulija Roberts i Džordž Kluni neprevaziđeni glumački tandem. Uz njihovu neverovatnu energiju, specifičan humor i pregršt urnebesnih situacija u kojima će se naći, ovaj film na najbolji mogući način produžava leto i pruža priliku da publika oseti duh rajskog ostrva Bali.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: