-
Poslednjih 5 pesama
- Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
- Djavoli - Dotakni me usnama
- Srdjan Jul - Koketa
- Zdravko Čolić - Da ti kažem šta mi je
- Parni Valjak - Otkad Te Ne Vidjam Cesto
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
-
Zdravlje
Zašto je mladi luk dobar za vas? Ukusno povrće sa velikim zdravstvenim benefitima
Mladi luk je povrće bogato hranljivim materijama koje pruža brojne zdravstvene koristi. Podržava zdravlje očiju, poboljšava varenje, jača srce i kosti, i doprinosi blistavosti kože.
Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta
Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.
-
Putovanja
Lepote Slovenije: Posetite Ljubljanski dvorac
Gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje dolasku toplih dana, a evo i sjajne ideje kako da provedete prolećni odmor...
Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!
Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!
-
Preporučujemo
Kako bez napora očistiti rešetke iz rerne? Jednostavan trik koji zaista funkcioniše
Čišćenje rerne mnogima predstavlja jedan od najneprijatnijih kućnih poslova, naročito kada se radi o tvrdokornoj masnoći koja se lepi za rešetke. Ako vam je dosta mukotrpnog ribanja i želite lakše rešenje, postoji trik koji zahteva minimalan trud, a daje odlične rezultate.
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.43 117.25 118.07 CHF 124.19 125.07 125.95 USD 102.21 102.93 103.66
-
Božićna česnica
Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a mesi se na Badnje veče ili na Božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina puna prosperiteta.
04-01-2022 | 13:32 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-Deil
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 20 gr kvasca
- kafena kašičica soli
- vode po potrebi
- novčić
- po želji možete se dodati orahe, bademe, lešnike ili suvo voće i kandirano voće.
Priprema: Sastojke zamesiti. Ostaviti pola sata da testo nadođe. Formirati željeni oblik pogače i ukrasiti. Peći na 180 stepeni 20-ak minuta. -
Pročitajte i...
Božićna česnica
Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a priprema se najčešće na božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina prosperiteta.
Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice
Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.
Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme novogodišnjih i božićnih praznika
Za vreme obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika zanatski i trgovinski objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: