Bečka pita

Kuhinja u jesen najlepše miriše kada se prave kolači s jabukama. Predlažemo vam recept za Bečku pitu, kojoj posebnu notu daju slatki i mirisni začini.

05-06-2015

|

15:48

Kuhinja u jesen najlepše miriše kada se prave kolači s jabukama. Predlažemo vam recept za Bečku pitu, kojoj posebnu notu daju slatki i mirisni začini.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 24.10.2013. - 14:54:00

Becka pita
Foto:(eatandsipinthecity)

Sastojci:
0,5 kg kora za pitu,
1 kisela pavlaka,
1 kg nakiselih jabuka,
300 g belog grožđa,
200 g šećera,
150 g griza,
2 kašičice cimeta,
kašika mlevenog karanfilića,
malo ulja, šećer u prahu,
mlevena čokolada

Priprema:
Jabuke oljuštite, narendajte ih i pomešajte s polovinom šećera i cimetom. Bobice grožđa prepolovite i pomešajte s karanfilićem i ostatkom šećera, pa sjedinite s jabukama. Uzmite polovinu kora, pa svaku koru mažite kiselom pavlakom i poprašite cimetom, a onda ređajte jednu preko druge. Kada tako složite polovinu kora, na jedan kraj stavite polovinu mešavine jabuka i grožđa, pospite grizom i uvijte. Tako napravite još jednu jufku, pa stavite u podmazan pleh i pecite da korica dobije lepu, rumenu boju. Gotovu pitu pospite šećerom u prahu ili mlevenom čokoladom.