Bataci punjeni začinima

Sa piletinom su svi recepti provereno dobri. Najvažnije je da ne presušite meso, a ovo je osam sjajnih predloga.

03-06-2015

|

12:28

Sa piletinom su svi recepti provereno dobri. Najvažnije je da ne presušite meso, a ovo je osam sjajnih predloga.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 27.2.2014. - 11:45:00

Piletina sa zacinima
Foto:(bigstock foto:evren_photos)
Sastojci:
- 8 pilećih bataka,
- 2 kašike seckanog peršuna,
- 2 kašike seckanog ruzmarina,
- 2 kašike seckanog timijana,
- 3 čena belog luka,
- 2 kašike limunovog soka,
- 1 kašika biljnog začina,
- so, biber.

Priprema:
Operite batake, pa prstima odvojte malo kožicu od mesa kako biste napravili male džepove, posolite i pobiberite. U posudu stavite sve začine, ispasirani beli luk, biljni začin i limunov sok, pa sve dobro promešajte. Svaki džep napunite sa po kašičicom ove smese. U rernu zagrejanu na 190 stepeni stavite piletinu da se peče 35 minuta, a u pola pečenja okrenite meso kako bi i donja strana porumenela.