-
Poslednjih 5 pesama
- Dado Topić - Elizabet
- Željko Joksimović - Isto Je
- Vlado Georgiev - Sama bez ljubavi
- Cacadou Look - Kao pjesma
- Sergej Ćetković - Prokleta bila
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Nudle sa pečurkama
Poslednjih godina nudle su postale popularne i u našoj zemlji, pa ako ste već postali ljubitelji isprobajte i ovaj lagani recept sa pečurkama...
Torta od čokolade i lešnika
Postoji nešto posebno u spoju lešnika i čokolade—topao, bogat ukus koji nikad ne dosadi. Ta kombinacija je klasična, a opet svaki put iznova oduševi, naročito kada se nađe u obliku sočne torte.
-
Zdravlje
Četiri napitka za zdravu i čistu jetru
Jetra je ključni organ koji održava zdravlje našeg tela eliminacijom toksina, obradom hranljivih materija i podrškom sistemu za varenje. Za pravilno funkcionisanje jetri je potrebna dovoljna količina vode, ali pored vode postoje i drugi napici koji prirodno podstiču detoksikaciju.
Da li nam ispijanje veće količine vode pomaže pri mršavljenju?
Sigurno ste već čuli brojne razloge zašto je voda dobra za vas, kao i da pomaže telu da izbaci otpadne materije, omogućava pravilno funkcionisanje ćelija, podmazuje i štiti zglobove i još mnogo toga. Ukratko: voda vas održava u životu i pokretu.
-
-
Putovanja
Posetite ove jeseni Prag!
Glavni grad Češke s ponosom nosi titulu jednog od najlepših evropskih gradova, a za to su zaslužni prelepa arhitektura i bajkovita atmosfera koja posebno dolazi do izražaja s prvim jesenjim danima.
Najskuplji i najpristupačniji gradovi u Evropi za kupovinu stana
Kupovina stana u Evropi postala je daleko manje pristupačna nego ranije, posebno u gradovima gde prosečne plate ne prate lokalne cene nekretnina, uz sve veći trošak života i inflaciju.
-
Preporučujemo
Pet mesta u domu koja bi trebalo osvežavati svake sezone
Nije iznenađenje da dizajneri enterijera obožavaju da unesu promene u svoj dom na početku svake nove sezone. Ipak, te promene ne bi trebalo da budu samo dekorativni potezi, već da imaju svrhu, objašnjava Dženifer Bakster, osnivačica studija Baxter Hill Interiors. „Sezonske promene treba da deluju promišljeno, a ne kao puka predstava. Najbolje su one koje zaista koristite, trebaju vam ili vas jednostavno raduju,“ kaže ona.
Kako da čuvamo osnovne kuhinjske namirnice da bi trajale duže?
Bilo da često pečete ili samo povremeno koristite sastojke poput brašna, šećera, kakaa i praška za pecivo, sigurno ste se nekada zapitali koliko dugo oni zapravo mogu da traju. Iako većina ima naznačen rok upotrebe, on često nije presudan, mnogo je važnije da ih pravilno skladištite, najbolje u hermetički zatvorenim posudama, na hladnom i suvom mestu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.10 124.98 125.85 USD 99.83 100.53 101.23
-
Baklava sa orasima i plazmom
Turska poslastica može da se sprema na više načina, a mi vam prenosimo recept za hrskavu, slatku baklavu sa orasima i plazma keksom.
06-06-2015 | 17:24 | Autor/Izvor:
Turska poslastica može da se sprema na više načina, a mi vam prenosimo recept za hrskavu, slatku baklavu sa orasima i plazma keksom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave:26.2.2014. - 13:40:00
(Foto:mythja,Bigstockphoto)Sastojci:
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 150 g. mlevenih oraha
- 150 g. mlevenog plazma keksa
- 100 g. šećera
- 1 vanil šećer
- 150 ml. ulja za šerbet
- 500 g. šećera
- 1/2 l. vode
Priprema: U veći sud stavimo šećer, vanil šećer, orahe, plazma keks i promešamo. Tepsiju za pečenje namažemo uljem. Prvu koru poprskamo uljem i nanesemo deo fila. Na fil stavimo drugu koru, poprskamo uljem i nanesemo fil. Stavimo treću koru, poprskamo uljem i nanesemo fil. Savijemo krajeve kora ka unutrašnjosti i uvijemo u rolat. Stavimo rolat u tepsiju. Na isti način pripremimo i ostale rolate pečemo 30 min u rerni zagrejanoj na 200c. Pripremimo šerbet. U šerpu sipamo šećer i vodu. Kad voda zavri ostavimo da se kuva još 10 min na tihoj vatri. Ohlađenim šerbetom prelijemo toplu baklavu.