Baklava sa nutelom
Obradujte najmilije ovom ukusnom poslasticom.
04-06-2015
|08:05
Obradujte najmilije ovom ukusnom poslasticom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 30.10.2013. - 14:22:00
Foto:(guyawford)
Sastojci:
350 g Nutele
125 g oraha
125 g lešnika
125 g Badema
125 g Pistaća
Pakovanje i po tankih kora
150 ml Iskon ulja
1 l vode
350 g šećera
2 meda
Priprema:
U dubljoj činiji pomešajte orahe, lešnike, bademe i pistaće, s tim što bi jedna polovina trebalo da bude mlevena, a druga seckana. Tri kore premazane Iskon uljem naslažite jednu na drugu, a zatim četvrtu premažite nutelom u debljem sloju i pospite mešavinom orašastih plodova. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni pecite baklavu 35 minuta. Od vode, šećera i meda skuvajte gušći sirup, pa kad se ohladi, zalijte toplu baklavu. Uz ovu poslasticu možete servirati i kuglu sladoleda.
Savet: Da biste lakše oljuštili badem, prethodno ih poparite vodom.