Bajadera torta
Pomorandža se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok. Baš nju sadrži i ova neverovatna poslastica.
06-06-2015
|16:33
Pomorandža se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok. Baš nju sadrži i ova neverovatna poslastica.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 30.4.2014. - 18:18:00.jpg)
(Foto: gastrodiva/bloger/index)
Sastojci za prvi fil:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 125 g putera
- 130 g šećera u prahu
- 100 g crne čokolade
- 100 ml soka od ceđene pomorandže
Drugi fil:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 125 g putera
- 130 g šećera u prahu
Treći fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 125 g putera
- 130 g šećera u prahu
- 100 ml soka od pomorandže
- 300 ml slatke pavlake
Priprema: Za prvi fil neophodno je rastopiti crnu čokoladu i ostaviti da se prohladi. Puter penasto umutiti, dodati mleveni keks, šećer u prahu, sok od pomorandže i prohlađenu čokoladu. Smesu dobro umutiti, sjediniti sastojke i rasporediti po dnu kalupa. Ostaviti u frižider da se ohladi.
Za drugi fil neophodno je razmutiti puding sa malo mleka. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. Puding ohladiti. Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen puding i sjediniti fil. Žuti fil staviti preko fila od čokolade i keksa, ravnomerno rasporediti i ostaviti u frižider da se ohladi.
Za treći fil treba penasto umutiti puter sa šećerom u prahu, dodati mlevene orahe i sok od pomorandže, a zatim sjediniti sastojke. Fil od oraha premazati preko žutog fila, ravnomerno rasporediti i gotovu tortu ostaviti u frižider da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati šlagom i poslužiti.