Američke palačinke sa ukusnim prelivom
Mada nisu popularne kao domaće, američke palačinke su podjednako ukusne. Obično se prelivaju javorovim sirupom, ali vi možete da ih jedete posute prah šećerom, sa džemom ili medom.
06-06-2015
|12:21
Mada nisu popularne kao domaće, američke palačinke su podjednako ukusne. Obično se prelivaju javorovim sirupom, ali vi možete da ih jedete posute prah šećerom, sa džemom ili medom.
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 7.3.2014. - 12:03:00

Foto:(bigstock foto:Olga Miltsova)
Sastojci:
- dve i po šoljice brašna,
- trećina šoljice šećera,
- kesica praška za pecivo,
- malo soli,
- 2 šoljice mleka,
- 2 jaja,
- trećina šoljice ulja
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i malo soli, pa sve lepo izmešajte. Dodajte žumanca, mleko, ulje i dobro umutite. Posebno čvrsto umutite belanca i lagano umešajte u testo. U zagrejan i podmazan tiganj sipajte veću kutlaču mase, da dobijete baš debelu palačinku, i pecite. Okrenite je kada se na gornjoj strani pojave mehurići.
Preliv:
Palačinke možete da prelijete zagrejanim i razređenim džemom od kajsija ili sa par kašika domaćeg slatka od bobičastog voća.
Med je najbolja zamena za javorov sirup koji se koristi za prelivanje originalnih američkih palačinki. U tu svrhu koristite bagremov med ili med od bora. Da biste med razredili, blago ga zagrevajte dodajući mu bistri sok od jabuke.