Amareto čiz
Recept za savršenu poslasticu!
04-06-2015
|05:05
Recept za savršenu poslasticu!
Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 8.9.2014. - 14:13:00
(Foto:bigstock/maksheb)
Sastojci:
Za koru:
250 g mlevenog keksa,
125 g maslaca
Za fil:
500 ml slatke pavlake,
1 kg neslanog sremskog sira,
500 g prah šećera,
600 g očišćenih višanja,
5 kesica vanilin šećera
Za preliv:
400 ml razblaženog soka od višanja,
30 ml amareta,
4 kašike šećera,
2 kesice želatina
Priprema:
Dobro umutite maslac, dodajte keks i masu ravnomerno rasporedite na dno kalupa. Umutite sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ulupajte slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Filom premažite koru, a preko poređajte višnje dok ne pokrijete celu površinu.
U sok od višanja dodajte čašicu amareta, šećer i želatin, i stavite na vatru da se zagreje i želatin istopi. Kada se masa prohladi, ravnomerno prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se stegne.