Ako ste presolili jelo samo ovi trikovi mogu da vas izvuku iz katastrofe!
Presoljeno jelo je prilično nejestivo, a ujedno i nije baš najzdravija opcija. Međutim, imajte na umu da nije kraj sveta, osim ako vam slučajno nije cela tegla soli upala u jelo... Oavkvo jelo najčešće može da bude "spašeno"...
15-01-2024
|10:29
|Autor / Izvor: Naxi media
Upamtite ove trikove i koristite ih u zavisnosti od okolnosti:
1. Dodajte vodu
Nije baš revolucionarno otkriće, ali može da pomogne, ako je reč o čorbastim jelima. Imajte na umu da jela tada mogu da izgube teksturu i postanu manje kremasta, pa u tom slučaju ponovo pripremite blažu zapršku ili dodajte adekvatne sastojke kako biste postigli pun ukus.
2. Limun, sirće ili sok od paradaza
Kiselina će maskirati slani ukus, ali jelo neće učiniti suštinski blaži. Kombinujte sirće, limun ili sok od paradajza sa malo vode, a za bolji efekat dodajte i malo bibera...
3. Skrob kao pomoć
Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i one će upiti i razblažiti so.
4. Napravite kremastu teksturu
Dodatkom kremaste namirnice preomenićete potpuno ukusa jela i ono će postati mnogo drugačije. Preslanoj piletini jednostavno dodajte pavlaku, mleko od badema i slatki čili sa malo brašna.