-
Poslednjih 5 pesama
- Vanna - Iz Inata
- Sergej Ćetković - Ne zaboravi
- Mirzino Jato - Apsolutno tvoj
- Plavi orkestar - Sačuvaj zadnji ples za mene
- Riblja čorba - Dobro jutro
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaIdealno vreme da posetimo Solun
Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.
Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
-
PreporučujemoNajlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji
Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salateDa li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.02 119.86 120.70 USD 107.99 108.75 109.51
-
Ako ste presolili jelo samo ovi trikovi mogu da vas izvuku iz katastrofe!
Presoljeno jelo je prilično nejestivo, a ujedno i nije baš najzdravija opcija. Međutim, imajte na umu da nije kraj sveta, osim ako vam slučajno nije cela tegla soli upala u jelo... Oavkvo jelo najčešće može da bude "spašeno"...
15-01-2024 | 10:29 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, deagreez
Upamtite ove trikove i koristite ih u zavisnosti od okolnosti:
1. Dodajte vodu
Nije baš revolucionarno otkriće, ali može da pomogne, ako je reč o čorbastim jelima. Imajte na umu da jela tada mogu da izgube teksturu i postanu manje kremasta, pa u tom slučaju ponovo pripremite blažu zapršku ili dodajte adekvatne sastojke kako biste postigli pun ukus.2. Limun, sirće ili sok od paradaza
Kiselina će maskirati slani ukus, ali jelo neće učiniti suštinski blaži. Kombinujte sirće, limun ili sok od paradajza sa malo vode, a za bolji efekat dodajte i malo bibera...3. Skrob kao pomoć
Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i one će upiti i razblažiti so.
4. Napravite kremastu teksturu
Dodatkom kremaste namirnice preomenićete potpuno ukusa jela i ono će postati mnogo drugačije. Preslanoj piletini jednostavno dodajte pavlaku, mleko od badema i slatki čili sa malo brašna. -
Pročitajte i...Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarboneAko još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
Sezona mrava: Evo kako da ih se rešitePoznato je da se mravi redovno javljaju čim krene toplije vreme i znaju da budu baš iritantni. Ako i vi imate problem sa mravima sigurno tražite adekvatna rešenja u ovom periodu.
Najlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinjiNapravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: