-
Poslednjih 5 pesama
- Idoli - Radostan dan
- Marina Perazić - San za jedan dan
- Vlado Georgiev - Do svitanja
- Oliver Dragojević - Nedostaješ mi ti
- Parni Valjak - Ljubavna
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Veganska pasta sa brokolijem
Ova pasta je podjednako kremasta kao i klasična varijanta paste sa brokolijem, a ako možda niste ljubitelj ovog povrća napravite izuzetak i probajte ovo sjajno jelo.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
-
Zdravlje
Tri zdrava ugljena hidrata koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi
Mnoge dijete promovišu smanjen unos ugljenih hidrata, često ih predstavljajući kao glavne krivce za gojenje i nestabilan nivo šećera u krvi. Međutim, važno je ne zaboraviti da postoje i zdravi ugljeni hidrati koji imaju ključnu ulogu u održavanju energije, pravilnom funkcionisanju mozga, varenju i čak stabilizaciji šećera u krvi.
Kako pravilno koristiti repelent protiv komaraca i kako sprečiti ujede?
Ujedi komaraca nisu samo neprijatni i dosadno svrbe – oni mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik kada putujete u određene delove sveta. Malarija, denga, zika i žuta groznica samo su neke od bolesti koje ovi insekti prenose, a koje mogu izazvati ozbiljna, pa čak i smrtonosna oboljenja.
-
-
Putovanja
Najbolje vinske destinacije u Evropi za 2025. godinu
Ako planirate kratko, ali nezaboravno putovanje, možda je vreme da razmislite o vinskom mini-odmoru. Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo sajt QuoteZone, vinske regije širom Evrope mogle bi postati sledeći veliki turistički trend.
Indijski mauzolej proglašen najlepšom građevinom na svetu
Časopis Time Out nedavno je objavio listu najimpresivnijih građevina na planeti, a na samom vrhu našla se čuvena građevina koju mnogi smatraju pravim čudom arhitekture – Tadž Mahal u Agri, Indija.
-
Preporučujemo
Smesa koja topi masnoću: Očistite rernu za čas
Rerna je definitivno jedno od najomraženijih mesta za čišćenje i deluje nam da je rešavanje problem masnoće koja se posle jednog korišćenja već nakupi izuzetno komplikovano.
Rashladite se i bez klime: Ovo su sjajni trikovi da preživite vrućinu!
Toplotni talasi mogu značajno da otežaju svakodnevni život, posebno kada ste primorani da boravite u zatvorenom prostoru bez mogućnosti rashlađivanja klima uređajem - bilo da ga nemate ili vam jednostavno ne odgovara.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.53 125.40 126.28 USD 98.77 99.46 100.16
-
Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
13-05-2024 | 10:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, holbox
Luk često kupujemo u većoj količini, kako bi ga skladištili i kako bi nam uvek bio na dohvat ruke. Pitanje koje se postavlja je da li to pravilno radimo?Kada kupite veću količinu luka, izbegavajte frižider jer će ga previše vlage učiniti mekim i buđavim. Poznato je da se luk čuva na hladnom, tamnom i prozračnom mestu i tako može da izdrži i do nekoliko meseci. Ali nije dovoljno da ga samo odložite na policu za namirnice.
Gastro blogerika osnivač web stranice The Yummy Life Monica Matheny imala je problema s čuvanjem crnog i belog luka, da bi nakon nekog vremena pitala majku za savet.Ona je istakla da njena majka luk stavlja u običnu papirnu kesu sa rupicama i na taj način produžava rok trajanja luka do šest meseci. Iako je i sama bila skeptična, prihvatila je ovaj savet i videla da funkcioniše.
Dakle, za pravilno skladištenje luka i belog luka biće vam potrebna papirna kesa, alat za pravljenje rupa u torbi, marker i spajalice.
Takođe, važno je napomenuti da svaka glavica crnog luka mora biti sveža i čvrsta kako biste bili sigurni da se ostatak neće pokvariti.
Za početak, presavijte kesu na pola po dužini, izbušite jedan kraj, a zatim okrenite presavijenu kesu i izbušite drugi kraj tako da između svake rupe ostane oko pola centimetra. Zatim napunite kesu do pola lukom i označite je markerom, a zatim stavite spajalice na vrh da luk ostane na mestu. -
Pročitajte i...
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Sirće kao fantastičan trik: Najlakši način da vam hrana ostane sveža
Neretko nam od ručka ostanu ostaci hrane. Ovu hranu možemo sledećeg dana da podgrejemo, ali i da je iskoristimo za neka druga jela... Međutim postavlja se pitanje kako da nam hrana ostane sveža, a ovo je posebno važno u periodu kada su temperature izuzetno visoke... Interesantno je da postoji pametan trik koji može da učini da vaši ostaci traju duplo duže - uz pomoć namirnice koju verovatno već imate u kuhinji: sirćeta.
Golubovi vam opsedaju balkon? Ovo su biljke koje ih prirodno odbijaju
Ako vam golubovi svakodnevno prave društvo na terasi, verovatno znate koliko mogu da budu naporni. Osim što ostavljaju nered, mogu da oštete biljke, a takođe nose rizik od širenja bolesti i kontaminacije zemlje u saksijama. Srećom, postoje jednostavna i humana rešenja da ih odvratite, i to bez postavljanja ružnih, nesigurnih barijera.
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: