-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Pred tvojim vratima
- Boris Rezak - Andjeo Na Ramenu
- Riblja čorba - Ljubav ovde više ne stanuje
- Boris Novković - Ne kuni se
- Vlado Georgiev - Andjele
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pileći gulaš
Kada pomenemo gulaš sasvim sigurno ne pomislimo prvo na pileće meso. Ipak, isprobajte ovaj recept jer je velika verovatnoća da ćete se i vi, baš kao i mi oduševiti...
Savršen recept za Pavlovu tortu
Ova elegantna i raskošna poslastica savršen je izbor za Dan zaljubljenih, a kako nam se bliži ovaj praznik evo sjajne prilike da uživamo u njoj.
-
Zdravlje
HRANA BOGATA CINKOM: Obratite u ovom periodu pažnju na unos ovog minerala!
Cink je neophodan mineral za niz važnih funkcija u organizmu, uključujući podršku imunološkom sistemu, pravilnu regeneraciju tkiva i razvoj ćelija. Iako se često lako unosi putem hrane, pojedine grupe ljudi, poput vegetarijanaca, trudnica ili osoba s probavnim poremećajima, mogu imati nedostatak ovog minerala. Ipak, u sezoni prehlada, kada postaje sve hladnije i hladnije, svima nam je neophodno da unosimo hranu bogatu cinkom.
Simptomi koji ukazuju da ste možda alergični na laktozu
Osobe koje ne podnose laktozu nisu u stanju da u potpunosti svare šećer (laktozu) iz mleka. Kao rezultat toga, nakon konzumacije mlečnih proizvoda mogu imati dijareju, nadutost i gasove. Ovo stanje, poznato i kao malapsorpcija laktoze, obično nije opasno, ali njegovi simptomi mogu biti neprijatni.
-
Putovanja
Luvr dobija novo lice: Više cene za turiste van EU i poseban prostor za Mona Lizu
Luvr, najposećeniji muzej na svetu, uskoro će proći kroz veliku transformaciju u okviru desetogodišnjeg projekta "Louvre Nouvelle Renaissance", najavljenog od strane francuskog predsednika Emanuela Makrona.
Ovo su najopuštenija mesta na svetu prema novom istraživanju
U istraživanju koje je analiziralo 76 destinacija na osnovu različitih faktora, poput pokrivenosti šumama i gustine naseljenosti, otkrivena su najopuštenija mesta na svetu.
-
Preporučujemo
Očistite podove bez hemikalija: Dodajte ovaj začin u vodu
Cimet je poznat po svom prijatnom mirisu i bogatom ukusu, ali malo ljudi zna da može biti i moćno prirodno sredstvo za čišćenje doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, ovaj začin može eliminisati brojne vrste bakterija, doprinoseći higijeni prostora na potpuno prirodan način.
Ovo su predmeti koje nikako ne bi trebalo da držite na prozorskoj dasci
Prozorske daske su vrlo praktične, a ne treba da zaboravimo ni njihovu estetsku funkciju s obzirom na to da veoma lepo mogu da se uklope u skoro svaki ambijent. Ipak, mnogima od nas služe za odlaganje mnogobrojnih predmeta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.24 117.06 117.88 CHF 123.57 124.44 125.31 USD 112.03 112.82 113.61
-
Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
13-05-2024 | 10:30 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, holbox
Luk često kupujemo u većoj količini, kako bi ga skladištili i kako bi nam uvek bio na dohvat ruke. Pitanje koje se postavlja je da li to pravilno radimo?Kada kupite veću količinu luka, izbegavajte frižider jer će ga previše vlage učiniti mekim i buđavim. Poznato je da se luk čuva na hladnom, tamnom i prozračnom mestu i tako može da izdrži i do nekoliko meseci. Ali nije dovoljno da ga samo odložite na policu za namirnice.
Gastro blogerika osnivač web stranice The Yummy Life Monica Matheny imala je problema s čuvanjem crnog i belog luka, da bi nakon nekog vremena pitala majku za savet.Ona je istakla da njena majka luk stavlja u običnu papirnu kesu sa rupicama i na taj način produžava rok trajanja luka do šest meseci. Iako je i sama bila skeptična, prihvatila je ovaj savet i videla da funkcioniše.
Dakle, za pravilno skladištenje luka i belog luka biće vam potrebna papirna kesa, alat za pravljenje rupa u torbi, marker i spajalice.
Takođe, važno je napomenuti da svaka glavica crnog luka mora biti sveža i čvrsta kako biste bili sigurni da se ostatak neće pokvariti.
Za početak, presavijte kesu na pola po dužini, izbušite jedan kraj, a zatim okrenite presavijenu kesu i izbušite drugi kraj tako da između svake rupe ostane oko pola centimetra. Zatim napunite kesu do pola lukom i označite je markerom, a zatim stavite spajalice na vrh da luk ostane na mestu. -
Pročitajte i...
Uz pomoć jednostavnog trika rešite se neprijatnih mirisa nakon kuvanja
Iako većina domaćinstava danas koristi napu za uklanjanje mirisa iz kuhinje, ponekad situacija može biti nezgodna – posebno kada nakon brzog obroka moramo odmah izaći iz kuće.
Saveti stručnjaka: Evo koliko bi često trebalo da peremo posteljinu!
Pranje posteljine zavisi od nekoliko faktora. Prvi je osnovna higijena – ako vam je stalo do nje, pratićete ih redovno. Drugi zavisi od toga koliko često delite krevet sa nekim. Treći se odnosi na to da li ste mladi student. U tom slučaju higijena vam možda nije prva na listi prioriteta, a trebalo bi da bude.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju – dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
Očistite podove bez hemikalija: Dodajte ovaj začin u vodu
Cimet je poznat po svom prijatnom mirisu i bogatom ukusu, ali malo ljudi zna da može biti i moćno prirodno sredstvo za čišćenje doma. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, ovaj začin može eliminisati brojne vrste bakterija, doprinoseći higijeni prostora na potpuno prirodan način.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: