Slušate: Dodir noći

Pesma: Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen

Dodir noći
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
  2. Željko Joksimović - Lutko moja
  3. Dejan Cukić - Letnje kise
  4. Bajaga - Plavi safir
  5. Jelena Tomašević - Rano Moja Mila
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 21. jun - 1 - Dodir noći
  2. 21. jun - 2 - Dodir noći
  3. 21. jun - 3 - Dodir noći
  4. Bojan Marović - Petak - Mojih 50
  5. 20. jun - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Osvežavajuća torta sa kupinama Osvežavajuća torta sa kupinama

  Tokom toplih i sparnih dana svi žudimo za laganom hranom koja će nas osvežiti. Ova torta je i lagana i osvežavajuća, pa je kao takva savršena za laganu pauzu i odlično se uklapa uz ledenu limunadu.

  Recept za punjeni paradajz Recept za punjeni paradajz

  Fantastičan obrok koji možete da pripremate tokom celog leta, pa sve do poznih jesenjih dana.

 • Zdravlje
  Gubite li često dah? Trenuci kada bi ova situacija mogla da vas zabrine! Gubite li često dah? Trenuci kada bi ova situacija mogla da vas zabrine!

  Kratkoća daha je veoma neprijatan osećaj, ali u toku izuzetnih napora i vrućina ne treba previše da vas brine. Ipak, imajte na umu da ovo može da ukaže na prilično različita zdravstvena stanja i bolesti, pa ako se često susrećete sa gubitkom daha, možda nije na odmet da posetite lekara i obavite bar jedan, rutinski pregled.

  Da li je sunčanje mnogo loše za naše zdravlje? Da li je sunčanje mnogo loše za naše zdravlje?

  Ležanje na plaži ili uz bazen u želji da dobijete zlatni ten može da bude jedna od vaših omiljenih letnjih aktivnosti - iako verovatno znate da je previše sunčanja rizično, pogotovo ako ne preduzmete odgovarajuće mere opreza.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Putovanja
  Santorini: Čarobno mesto za prave ljubitelje putovanja Santorini: Čarobno mesto za prave ljubitelje putovanja

  Ovo mesto sinonim je luksuza, te se ubraja među destinacije koje su dostupne onima sa "dubljim džepom". S godinama ovo je postalo jedno od modenskih mesta na kojima letuju ne samo Evropoljani, već i mnoge svetske zvezde i pripadnici džet-seta. Ipak, i pravi ljubitelji putovanja ,bez obzira na budžet i planove neće propustiti da posete Santorini u nekom trenutku i makar na nekoliko dana...

  Zlatibor: Planina koju volimo tokom zime, ali i tokom leta! Zlatibor: Planina koju volimo tokom zime, ali i tokom leta!

  Zlatibor je pored Kopaonika jedna od najpopularnijih planina u Srbiji. Pravi je dragulj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, a interesantno je da popularnost Zlatibora ne jenjava ni leti jer ovo turističko mesto zaista ima mnoštvo sadržaja koje može da ponudi.

 • Preporučujemo
  Ako nikada ne čistite daljinski upravljač vreme je da počnete Ako nikada ne čistite daljinski upravljač vreme je da počnete

  Daljinski upravljač je verovatno poslednji predmet koji biste povezali sa obavezom učestalog čišćenja. Ipak, postoje vrlo razumni razlozi koji nam sugerišu da bi trebalo svaki put kad čistimo kuću, da očistimo i ovaj predmet.

  Ovo su uređaji koje morate da isključite iz struje kada krenete na odmor! Ovo su uređaji koje morate da isključite iz struje kada krenete na odmor!

  Dom sa brojnim uređajima koji olakšavaju svakodnevni život ne garantuje nužno i sigurnost. Naime, mnogi uređaji mogu da izazovu strujne udare ako ostanu uključeni, a istovremeno mogu da povećaju troškove za struju koje svi želimo da izbegnemo dok smo na odmoru.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.24 117.06 117.88
  CHF 121.57 122.42 123.28
  USD 108.64 109.40 110.17
 • Povezani članci
 • 32. Memorijal Nadežde Petrović, posvećen Sonji Savić

  32. Memorijal Nadežde Petrović održava se od 21. septembra do 31. oktobra 2024. na više lokacija u Čačku: u izložbenom prostoru Umetničke galerije Nadežda Petrović, Spomen zbirci Bogića Risimovića Risima, Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, Galeriji Etnološkog muzeja u Čačku i javnim prostorima. Ulaz na programe je besplatan, a naziv izložbe 32. Memorijala Nadežde Petrović je “Memorijal Sonja S.”, referenca na dve žene, dve umetnice i društvene aktivistkinje, obe rođene u Čačku – glumicu Sonju Savić, čiji legat baštini Umetnička galerija Nadežda Petrović, i slikarku Nadeždu Petrović, čije ime nosi Galerija, ali i središnji kulturni događaj grada – Memorijal Nadežde Petrović.
  16-05-2024 | 13:00 | Autor/Izvor: Naxi media, Pro PR

  Foto: youtube printscreen

   

  Detalji Memorijala izneti su na konferenciji za medije održanoj u Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović, na kojoj su govorili: Zdenka Badovinac, selektorka 32. Memorijala Nadežde Petrović, Branko Ćalović, direktor Galerije i Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka, koji su dali uvodnu reč.

   

  Pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković u svom obraćanju je naglasio važnost Memorijala kao manifestacije od značaja za kulturu i umetnost grada Čačka, čiji je simbol i tradicija, zbog čega je kontinuirano podržavana realizacija ove manifestacije.


  “Ovo je manifestacija od izuzetnog značaja za grad Čačak, a ja sam posebno zadovoljan što sam imao više puta prilike da se uverim da su svi umetnici koji su izlagali u okviru Memorijala  naišli na pravo gostoprimstvo, na vrhunski profesionalizam  zaposlenih  u našoj Galeriji  i, ono što je posebno važno, da su uvek imali potpunu slobodu umetničkog izraza na svojim izložbama ovde. Zaposleni u Galeriji Nadežda Petrović  su svojim odnosom prema radu i svim onim što ste priredili za naše sugrađane svakodnevno, ali posebno kroz Memorijale Nadežde Petrović, postavili ustanovu na jedno visoko mesto i svakako jednu od najznačajnih ustanova kulture u Republici Srbiji.”

   

  Branko Ćalović se na početku obraćanja  osvrnuo na prošlost, na kraj pedestih i prvu polovinu šezdestih godina prošlog veka, period povoljnih političkih i ekonomskih prilika i težnju ka postepenoj decentralizaciji kulture, kada u kulturnom životu i umetnosti Srbije dolazi do krupnih pomaka.


  “U velikim centrima tadašnje države – Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, kulturni život dobija na intenzitetu, a pored brojnih programa ustanovljavaju se i likovne manifestacije i institucije jugoslovenskog karaktera – među prvima je bilo osnivanje Memorijala Nadežde Petrović (1960) i Umetničke galerije Nadežda Petrović (1961). Na 16. Memorijalu 1990. godine, poslednjoj izložbi u prethodnom formatu – izbora prema ključu selektora iz svih republika, selektor Slovenije je bila i naša današnja gošća i selektorka 32. Memorijala Nadežde Petrović, dugogodišnja direktorka Moderne galerije u Ljubljani i Muzeja savremene umetnosti u Zagrebu, jedna od najcenjenijih kustoskinja moderne i savremene umetnosti u ovom delu Evrope, gospođa Zdenka Badovinac.”

   

  Selektorka 32. Memorijala Nadežde Petrović, Zdenka Badovinac, predstavila je tematski okvir koncepta ovogodišnjeg Memorijala. Prema njenim rečima, 32. Memorijal, o čemu svedoči i njegov naziv, bazira se na ideji umetnika kao nekoga ko osporava opšte prihvaćena pravila društvenih, rodnih, klasnih i geopolitičkih uloga, čak i uloga koje prevazilaze puke ljudske odnose i zadiru u polje odnosa među vrstama.

   

  “Govorimo o ulozi, koja nije tema, pošto ti radovi ne pričaju uloge eksplicitno, nego je to neka metafora, crvena nit koja se provlači kroz sve radove koji će biti predstavljeni na izložbi. Kada pričamo o ulozi, pričamo o tom partikularnom, a ne o nečem univerzalnom, jer univerzalno ne igra nikakvu ulogu, nego je nešto što je prihvatljivo za sve. Na primer, obično govorimo o ulozi žene u ratu, zdravstvu, a nikad o muškarcima u tim ulogama. Dakle, ovo je izložba koja govori o ulozi žena, ali ne samo žena, nije povezana samo sa tim binarnim, nego su u pitanju i neke kvir pozicije, imaćemo umetnike koji se bave takvim temama. Tu su i druge pozicije koje se vezuju za naše razne identitete, to je pitanje klase kojoj  pripadamo, pitanje vrste, uvodi se u izložbu i pitanje posthuman, jer danas ne možemo više govoriti o humanističkom aspektu sa pozicije  nas ljudi, već u diskusiju moraju ući i druge vrste. Dolazimo i do pitanja geopolitike, našeg identiteta koji je sa njom povezan, o kome će takođe biti reči.”


  Badovinac je podsetila i na ratne događaje u Ukrajini i Gazi, zbog čega joj je velika želja da pored svih umetnika i umetnica u izložbu uključi i fotografije Nadežde Petrović, koja je bila ratni fotograf i bolničarka.

   

  “Treba iskoristiti tu međunarodnu ulogu bijenala da se nanovo razmišlja o Nadeždi, njenoj poziciji u društvu, tu govorim o ženama, o ženskim umetnicama i o povezivanju umetnosti i aktivizma, rata i mira, svega toga što u nekom momentu, kad se radi neka konkretna izložba, možda dolazi u prvi plan. Zato mislim da će se ta tema uloga koja je metafora, mislim na Sonju Savić, dobro odgovoriti na nove dileme i pitanja određenih minornih pozicija i uloga koje one imaju”, zaključila je Badovinac.

   

  Na 32. Memorijalu učestvovaće 24 umetnika/ca i umetničkih grupa: Andrej Škufca, Anton Kats, Bojan Stojčić, Božena Končić Badurina, Vokalno kustoski sindrom (kolektiv), Gregor Mobius, Darinka Pop Mitić, Dejan Marković, Driton Selmani, Đejmi Hadrović, Elvisey Pisica, Efemerne konfesije (kolektiv), Željko Beljan, Maja Smrekar, Mahdi Baraghithi, Milica Rakić, Nika Autor, Sanja Anđelković, Hristina Ivanoska, Nadežda Petrović, Walid Raad, kao i umetničke grupe: Vladan Jeremić i Rena Radle, Natalija Vujošević, Neka Tomšič i Tara Langford, kao i Sezgin Bojnik i Tavfik Rada.

 • Pročitajte i...
  taekvondo Mladi tekvondisti pokazali svoje veštine i najavili besplatne treninge tokom celog leta!

  U okviru kampanje besplatnog meseca treniranja, tekvondo klub „Galeb“ organizovao je impresivan prikaz veština svojih najperspektivnijih mladih članova u Comtrade sportskoj hali na Novom Beogradu. Ovaj događaj, inače uvodni deo polaganja za učenička zvanja svih starosnih kategorija, privukao je pažnju šire javnosti i istakao razvojni put takmičara od belog do crnog pojasa.

  Golubovi “MAGIČNI VARIJETE VOL. 2” 19.OKTOBRA U MTS DVORANI

  Spektakularni „MAGIČNI VARIJETE VOL. 2“ biće održan i ove jeseni, 19. oktobra u mts Dvorani.

  Silosi U Silosima otvorena izložba u susret Olimpijskim igrama!

  Olimpijski duh osetio se 8. juna i u prestonici Srbije i njenim sad već međunarodno čuvenim Silosima, na otvaranju velike izložbe „Olimpijske igre – Više od sporta“. Ova interaktivna postavka zamišljena je kao veliko zagrevanje za 33. po redu Olimpijske igre u Parizu, a zajedno su je organizovali Olimpijski komitet Srbije i Gaia pokret, neprofitna organizacija koja stoji iza beogradskih Silosa.

  Vulverin i Dedpul PONOĆNE PREMIJERE MARVELOVOG 3D NASTAVKA "DEDPUL I VULVERIN", 23. JULA

  Premijera najnovijeg Marvelovog 3D filma "Dedpul i Vulverin" održaće se u utorak 23. jula, u ponoć, u isto vreme u svim bioskopima u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Za poseban filmski izlazak tog letnjeg dana karte se već od sada mogu pronaći i rezervisati na blagajnama dvorana.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: