Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Tap 011 - Reka

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • 25 činjenica o Adelinom albumu 25

  Vrtoglavi uspeh singla Hello koji na kanalu YouTube broji preko 346 miliona pregleda naglasili su da se publika uželela sjajnog vokala britanske pevačice. Novi album izlazi 20. novembra i nosi naziv 25, a Billboard je izvukao 25 činjenica koje sigurno niste znali o ovom albumu.
  13-11-2015 | 12:15 | Autor/Izvor: Lampshade Media

  Foto: YouTube prtsc - AdeleVEVO  1. Pesme koje će se naći na albumu 25 su: "Hello," "Send My Love (To Your New Lover)," "I Miss You," "When We Were Young," "Remedy," "Water Under the Bridge," "River Lea," "Love in the Dark," "Million Years Ago," "All I Ask" i "Sweetest Devotion."

  2. Adel je album napisala kada je imala 25 godina a nazvala ga je prema kalupu koji je koristila za prethodne albume 19 i 21.

  3. Iako je album prvobitno napisala o tome kako je “biti mama”, izmenila je koncept jer joj se učinilo da je to "poprilično dosadno"


  4. Ali to ne znači da će i dalje pevati o svom bivšem kao na 21. "Bilo bi užasno da i dalje pišem o njemu" – izjavila je magazinu Rolling Stone.

  5. U suštini, on uopšte ne govori o izgubljenoj ljubavi. Kako je tvitovala fanovima, to su pesme o mirenju sa samom sobom, mirenju sa izgubljenim vremenom i sa svim što je ikada radila i nikada nije uradila.

  6. I album je možda malo mračan i dramatičan jer je ona "pomalo kraljica drame", prema intervjuu za SiriusXM

  7. Verovali ili ne, na Adelin povratnički album je uticala ni manje ni više, nego kraljica popa Madonna i njeno izdanje "Ray of Light". "Ovo je album koji je Madona napisala nakon prvog deteta", rekla je Adel i dodala: I za mene, to je njen najbolji album."

  8. Adel je po prvi put sarađivala sa Gregom Kurstinom iz "The Bird and the Bee" u pisanju i produkciji pesme "Hello", "A Million Years Ago" i "Water Under the Bridge."

  9. Šest meseci je trebalo Adel da nakon refrena napiše i strofe za "Hello".


  10. Svi se pitaju koga Adel zove a ona odgovara: “nije niko poseban..to može biti prijatelj, bivši, porodica…

  11. A da li uopšte ima nekoga na vezi?! "Hello je više o preispitivanju same sebe, povezivanju sa sopstvenom ličnošću..." - rekla je Rolling Stone-u

  12. Adelina omiljena pesma sa 25 je "When We Were Young".

  13. "When We Were Young" je napisana u saradnji sa Tobias Jesso Jr. koji ima "vajb sedamdesetih godina".

  14. "Water Under the Bridge" je posvećena Simonu Koneckom, Adelinom partneru i ocu njenog sina.

  15. "Send My Love (To Your Lover)" je prvo nazvana "We Ain’t Kids No More". Draft je napisala kada je imala samo 13 godina.

  16. "Ko je Max Martin?" pitala je Adele pre nego što je počela da sarađuje sa najvećim hitmejkerom u poslednje dve decenije.

  17. Za "Send My Love," saradnici tvde da “će to biti njena najmodernija pesma ikada."

  18. Bruno Mars sa svojim intenzivnim vokalom obogatio je pesmu “All I Ask” a Adel kaže da se neverovatno zabavila snimajući sa Brunom.

  19. "River Lea" je oda Adelinom odrastanju.

  20. Posle saradnje na hitu "Rumour Has It" sa albuma 21, Adel ponovo radi sa frontmenom OneRepublic, Ryanom Tedderom i to na baladi "Remedy".

  21. Pesmu “Remedy” posvetila je svom sinu.

  22. Iako nijedna Siina pesma nije ušla na album, Adel je bila oduševljena što je imala još jednu ženu u studiju.

  23. Na album nisu ušle ni pesme Pharrela i Damona Albarna (Blur, Gorillaz). "Ispostavilo se da je tačno ono ne upoznajte svog idola" – kaže Adel o Damonu.

  24. Luksuzna verzija albuma 25 sadržaće tri bonus pesme "Can’t Let Go," "Lay Me Down" and "Why Do You Love Me."

  25. 25 će izaći 20. novembra.


 • Pročitajte i...
  Remos Antonis Remos sinoć oduševio beogradsku publiku!

  Slavni grčki pevač Antonis Remos obradovao je sinić nakon deset godina ponovo beogradsku publiku.

  Aleksis Francuske zvezde Aleksis Manenti i Ladž Li otvaraju 6. Festival francuskog filma

  6. Festival francuskog filma biće održan od 19. do 23. juna u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu, a otvoriće ga zvezde filma „Nepoželjni“ Aleksis Manenti i Ladž Li.

  pink flojd PINK FLOYD TRIBUTE SHOW POSLE DVE GODINE PONOVO PRED BEOGRAĐANIMA!

  Najveći evropski PINK FLOYD Tribute bend ponovo će zasvirati pred beogradskom publikom 02. oktobra u mts Dvorani, posle tačno dve godine, dok će im ovo biti prvi nastup u kultnoj dvorani.

  Delča Izlazi koncertni album „Delča a i U Škripcu - Jubilarnih 20 i nešto godina“

  Koncertni album „Delča a i U Škripcu – Jubilarnih 20 i nešto godina“ biće po prvi put ekskluzivno objavljen na duplom tirkizno plavom vinilu u izdanju Mascoma. Izdanje je remasterizovano i dolazi u novim, vrhunski stilizovanim, koricama koje je dizajnirao Damjan Kovačević.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: