Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Denis & Denis - Program tvog kompjutera

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Denis & Denis - Program tvog kompjutera
  2. Babe - Ko me ter'o
  3. Zana - Vejte snegovi
  4. Aleksandra Radović - Cuvaj moje srce
  5. Željko Joksimović - Mozda Je To Ljubav
 • Beograd Uzivo
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. 6. decembar - 1 - Dodir noći
  2. 6. decembar - 2 - Dodir noći
  3. 6. decembar - 3 - Dodir noći
  4. Tijana Čurović - Utorak - Mojih 50
  5. 5. decembar - 1 - Dodir noći
 • Preporučujemo
  Pileća pašteta Pileća pašteta

  Napravite ukusnu domaću pileću paštetu.

  Zapečene jabuke Zapečene jabuke

  Jabuke i cimet kao neprolazna kombinacija.

 • Zdravlje
  Ukusne i zdrave grickalice Ukusne i zdrave grickalice

  Tokom zimskog perioda češće ostajemo kod kuće, a slobodno vreme provodimo ispred malih ekrana prateći različite zabavne i sportske sadržaje. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji često jede grickalice, odlučite se za zdraviju varijantu.

  Sok od celera za početak dana Sok od celera za početak dana

  Sok od celera može imati višestruke benefite po organizam.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Putovanja
  Budimpešta: Grad za uživajte u zimskoj atmosferi Budimpešta: Grad za uživajte u zimskoj atmosferi

  Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.

  Kapri: Mesto za odmor iz bajke Kapri: Mesto za odmor iz bajke

  Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.

 • Preporučujemo
  Plutajuće sveće: Interesantan detalj u vašem domu Plutajuće sveće: Interesantan detalj u vašem domu

  Sveće su značajan dekorativni element, bilo da je reč o dekoraciji stola ili celokupnog enterijera. Ukoliko ste ljubitelj sveća, napravite stilizaciju koja će oduševiti goste i ukućane!

  Idete u goste? Neka vaš poklon ostavi utisak Idete u goste? Neka vaš poklon ostavi utisak

  Period je slava, pa ukoliko želite da posebno obradujete člana porodice ili familije tokom odlaska na porodični ručak, posvetite pažnju pakovanju poklona.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.46 117.28 118.10
  CHF 118.03 118.86 119.70
  USD 111.39 112.18 112.96
 • Povezani članci
 • 144 godine Kolarčeve zadužbine

  Svečanost počinje u ponedeljak u 12.30 sečenjem slavskog kolača u prisustvu patrijarha Porfirija nakon čega će biti uručene plakete Odbora za izuzetan doprinos programskoj delatnosti i Godišnja nagrada Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2021/2022.
  18-11-2022 | 12:23 | Autor/Izvor: Naxi media-Kolarac PR

  Foto: Naxi media, Željka Dimić

   

  Dobitnici plaketa su patrijarh Porfirije, ministarka kulture Maja Gojković, prof. dr Oliver Tomić, istoričar umetnosti, i pijanista Aleksandar Madžar, dok je docent Fakulteta likovne umetnosti Vladimir Milanović dobitnik Godišnje nagrade Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2021/2022, za izložbu „Carbon copy“.

  Plaketa se dodeljuje patrijarhu Porfiriju u znak priznanja i zahvalnosti za naročito duhovno staranje za srpsku kulturu i umetnost, izraženu višedecenijskom ljubavlju prema Кolarčevoj zadužbini i njenim programima.

  Ministarka kulture Maja Gojković je dobitnica plakete u znak priznanja i zahvalnosti za iskrenu podršku radu Кolarčeve zadužbine.

  Saradnja profesora Tomića i Кolarčeve zadužbine traje u kontinuitetu od 2005. godine. Osim stručnih kvaliteta, erudicije i posvećenosti popularizaciji znanja i kulturnog nasleđa, prof. Tomić jedan je od velikih i iskrenih poštovalaca Кolarčeve zadužbine kao institucije Beograda i Srbije, koji se uvek rado odaziva našim pozivima i aktivno predlaže nove sadržaje.

  Aleksandar Madžar je prvi put nastupio u Кolarčevoj zadužbini sa 10 godina. Od tada do danas svirao je u Velikoj dvorani Кolarca 83 puta kao solista, zatim sa simfonijskim orkestrima, kamernim ansamblima. U godini Ludviga van Betovena Centar za muziku je organizovao koncerte Aleksandra Madžara na kojima je, sa velikim uspehom, izveo sve Betovenove sonate za šest meseci. On je prvi i jedini pijanista koji je izveo 32 Betovenove sonate na ovim prostorima.

  Vladimir Milanović svoju umetničku praksu realizije kroz medij grafike, ali intencija njegovog istraživanja polazi od jasnog kritičkog stava prema stvarnosti, društvenim okolnostima, sagledavanja načina i nivoa vizuelne pismenosti danas koja se specifično oblikuje odlikama unutar percepcije današnje digitalne kulture. Umetnik je kroz izložbu „Carbon copy“ nastavio svoje istraživanje u domenu metoda i značenja savremene grafike i vrlo studiozno, od radova do postavke kao oprostorene ideje posmatraču približio aspekte, razlike ali kombinacije između manuelnog i digitalnog.

  Povodom godišnjice Кolarčeve zadužbine u nedelju, 20. novembra u 20 časova biće održan koncert Najuspešniji mladi muzičar u 2021. godini, u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije, na kojem će nastupiti pijanisti Ivan Bašić i Nemanja Egerić. Ulaz je slobodan.

  O Zadužbini Ilije M. Кolarca

  Ilija Milosavljević Кolarac (1800-1878) srpski trgovac, sa izuzetnim razumevanjem značaja kulture i prosvete, ostavio je testamentom svu svoju imovinu prosveti i kulturi svoga naroda, osnivajući 1877. godine dve velike zadužbine: Кnjiževni fond (do danas je prevedeno i odštampano preko 200 književnih, naučnih i dela iz oblasti kulture) i Univerzitetski fond koji je bio namenjen podizanju Кolarčevog narodnog univerziteta, za predstavljanje naučnih, književnih i kulturnih dostignuća obrazovanih ljudi tadašnjeg vremena.

  Zgrada Кolarčevog narodnog univerziteta podignuta je 1932. godine (arhitekta Petar Bajalović). Programska delatnost na Кolarcu počela je 19. oktobra 1932. godine, a prvi koncert u Velikoj dvorani održan je 4. februara 1932. godine.
  Od osnivanja do danas Кolarčeva zadužbina poštuje volju ostavitelja da njegova imovina bude trajno namenjena kulturi, umetnosti i obrazovanju srpskog naroda.

  Od 1968. godine Odbor Zadužbine Ilije M. Кolarca svake godine dodeljuje Plaketu Кolarčeve zadužbine za izuzetan doprinos razvoju programa Zadužbine, a od 1977. godine Godišnju nagradu Galerije za najbolju izložbu u protekloj izlagačkoj sezoni.

   

 • Pročitajte i...
  Divna Ljubojević i Melodi na Kolarcu Divna Ljubojević i Melodi na Kolarcu

  Pesma Heruvima naziv je koncerta kojim će Divna Ljubojević i Hor i studio za duhovnu muziku MELÓDI, zajedno sa publikom, obeležiti značajan jubilej - 30 godina stvaralaštva u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, 24. novembra 2022. godine, s početkom u 20 časova.

   Vlatko Stefanovski i Tanec 25. septembra na Kolarcu Vlatko Stefanovski i Tanec 25. septembra na Kolarcu

  Vlatko Stefanovski i Tanec, nacionalni folklorni ansambl Severne Makedonije, 25. septembra nastupaju na Kolarcu od 20 časova.

  Virtuozi bez granica: Maksim Vengerov i Simon Trpceski 29. juna na Kolarcu Virtuozi bez granica: Maksim Vengerov i Simon Trpceski 29. juna na Kolarcu

  Eksplozivni duo koji čine dobitnik Gremija – violinista Maksim Vengerov i pijanista Simon Trpčeski, čije interpretacije predstavljaju “vatromet virtuoziteta i emocija”, nastupa 29. juna na Kolarcu, u okviru CEBEF-ove sezone umetničke muzike "Virtuozi bez granica".

  Aleksandar Madžar: Poslednji koncert iz ciklusa Betovenove sonate Aleksandar Madžar: Poslednji koncert iz ciklusa Betovenove sonate

  Poslednji, osmi koncert pijaniste Aleksandra Madžara iz ciklusa Betovenove sonate biće održan 30. juna u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: