Zapečeno povrće sa sirom

Ukoliko niste imali ideju za ručak, ovaj recept će vas oduševiti.

21-07-2016

|

13:46

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 2 - 3 tikvice
- 2 -3 krompira
- 2 -3 paradajza
- 200g narendanog sira
- majčina dušica
- ruzmarin, maslinovo ulje, so, biber

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. U tiganju prodinstajte sitno seckan luk i beli luk pa ih stavite u kalup. Operite i ogulite povrće i isecite ga na tanke šnite. Poslažite u kalup, posolite i pobiberite, te posipajte svežim ružmarinom i majčinom dušicom. Prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. U međuvremenu narendajte sir, a nakon pola sata sklonite foliju s polupečenog povrća i rasporedite sir po vrhu. Vratite u rernu i pecite još 15-ak minuta dok sir ne zazlati.