Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Bojan Marović - Neka te ljubi

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bojan Marović - Neka te ljubi
    2. Boris Novković - Ne vjerujem tvojim usnama
    3. Viktorija I Dino Dvornik - Od Splita Do Beograda
    4. Nevena Božović - Cujem Da Dolazis U Grad
    5. Film - Sjećam se prvog poljupca
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Odeon World Travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Jana Ilić - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 15. jun - 1 - Mojih 50
    3. 15. jun - 2 - Mojih 50
    4. 15. jun - 3 - Mojih 50
    5. Boris Jakić - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Brzi keks kolač Brzi keks kolač

    Napravite brzu poslasticu u vikendu koji nam predstoji.

    Ćufte od ribe Ćufte od ribe

    Ukusan obrok kojim ćete napraviti pauzu od crvenog mesa, a uneti ribu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.32 118.15 118.97
    CHF 101.65 102.37 103.09
    USD 100.89 101.60 102.32
  • Kupon.rs
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Ćufte od ribe Ćufte od ribe

    Ukusan obrok kojim ćete napraviti pauzu od crvenog mesa, a uneti ribu.

    Zapečena piletina sa karfiolom Zapečena piletina sa karfiolom

    Ukusan i softan ručak u kome će uživati cela porodica.

    Pljeskavice sa povrćem Pljeskavice sa povrćem

    Napravite ukusne pljeskavice uz koje možete servirati raznovrsni prilog.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: