Slušate: Dodir noći

Pesma: Željko Samardžić - Mesec u vodi

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Željko Samardžić - Mesec u vodi
    2. Aleksandra Kovač - Da te volim
    3. Valentino - Pile moje
    4. Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
    5. Poslednja igra leptira - Sanzelize
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Bojan Suđić - Četvrtak - Mojih 50
    2. 1. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 1. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 1. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Bojan Suđić - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Najsočnija  pita od bundeve Najsočnija pita od bundeve

    Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?

    Vitaminska salata sa narom Vitaminska salata sa narom

    Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.

  • Zdravlje
    Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak? Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?

    Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.

    Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga

    Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.

  • Putovanja
    Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu

    Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.

    Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo

    Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.

  • Preporučujemo
    Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove! Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!

    Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.

    Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo? Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?

    Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.34 117.16 117.98
    CHF 124.40 125.27 126.15
    USD 99.14 99.84 100.53
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Aromatični pileći paprikaš Kremasti pileći paprikaš

    Malo drugačiji recept koji zaista sadrži papriku, a ukus je intenzivniji...

    Teleći gulaš sa paprikom Teleći gulaš sa paprikom

    Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...

    Keks od grčkog jogurta Keks od grčkog jogurta

    Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...

    boranija Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: