Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Denis & Denis - Voli me još ovu noć

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Denis & Denis - Voli me još ovu noć
    2. Bajaga - Lepa Janja ribareva kći
    3. Željko Samardžić - Mesec u vodi
    4. Zdravko Čolić - Jedina
    5. Trio passage - Posle devet godina
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Tonči Huljić - Utorak - Mojih 50
    2. 6.april - 1 - Dodir noći
    3. 6.april - 2 - Dodir noći
    4. 6. april - 3 - Dodir noći
    5. Tonči Huljić - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pljeskavice od krompira i sira Pljeskavice od krompira i sira

    Ukoliko želite da izbegnete meso, ovo je odlična alternativa. Oprobajte se u pravljenu pljeskavica od povrća.

    Kuglice sa kafom Kuglice sa kafom

    Ukusne kuglice koje se lako pripremaju

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.59 118.41
    CHF 110.54 111.32 112.10
    USD 107.40 108.15 108.91
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Pljeskavice od krompira i sira Pljeskavice od krompira i sira

    Ukoliko želite da izbegnete meso, ovo je odlična alternativa. Oprobajte se u pravljenu pljeskavica od povrća.

    Zapečeni makaroni sa povrćem Zapečeni makaroni sa povrćem

    Obork koji se brzo priprema.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: