Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Viktorija - Barakuda

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Viktorija - Barakuda
    2. Gibonni - Ovo mi je skola
    3. Valentino - Samo sklopi okice
    4. Željko Joksimović - Dama
    5. Sara Jo - Zauvek
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vesna Čipčić - Sreda - Mojih 50
    2. 20. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 20. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 20. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Vesna Čipčić - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.01 117.84 118.66
    CHF 107.45 108.21 108.96
    USD 105.56 106.30 107.05
  • Povezani članci
  • Zapečeni karfiol

    Ukusan obrok za celu porodicu.




    24-03-2016 | 15:23 | Autor/Izvor: Naxi media-decjisajt

    Foto: Bigstockphoto-chiociolla


    Sastojci:

    - 1l mleka
    - ½ crnog luka
    - 1 čen belog luka
    - 1 list lovora
    - 75g maslaca
    - 50g brašna
    - so i biber
    - 1 srednji karfiol
    - 4 kriške belog hleba za prezle ili gotove prezle
    - 100g rendanog kozjeg sira
    - 75ml duplog krema iliti pavlake sa jačim postotkom masti
    - muskatni oraščić rendani
    - 25g rendanog tvrđeg kačkavalja

    Priprema: Sipajte mleko u monju posudu, zajedno sa belim i crnim lukom, dodajte malo soli i lovorovog lista i zagrejte na tihoj vatri dok ne počne da krčka, a potom sklonite i ostavite da se hladi 15ak minuta. Kad je vreme prošlo, izvadite lovorov list i luk i odložite mleko sa strane. U srednjem tiganju na nižoj temperature rastopite  50g maslaca i umeštajte brašno. Krčkajte par minuta, a potom postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite temperature na najniže i ostavite da se krčka dok ne dobijete gusti sos. Za to vreme, u dubljoj posudi prokuvajte posoljenu vodu a potom dodajte karfiol na cvetove koji ćete kuvati 4 minuta, taman dok malo ne omekša. Izvadite iz posude, ocedite i ostavite na toplom. Ostatak maslaca rastopite u tiganju i dodajte karfiol da na kratko propržite, dok ne dobije lepu karamelizovanu boju.  Izvadite iz tiganja i sipajte u vatrostalnu posudu, a u tiganj sipajte prezle i propržite dok en postanu zlatne i krckave. U prethodno skuvani sos umešajte kozji sir i pavlaku i sipajte preko karfiola. Na kraju, dodajte rendani kačkavalj i prezle i zapecite dok se ne uhvati zlatno krckava korica. (Izvor: decjisajt)

  • Pročitajte i...
    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

    Pohovani karfiol Pohovani karfiol

    Pohovano povrće je uvek odličan izbor kada vam ponestane ideja za ručak. Uz sos po želji dobićete jako ukusan zalogaj.

    Zapečeni krompir sa ruzmarinom Zapečeni krompir sa ruzmarinom

    Krompir napravljen na ovaj način može se služiti u salatu od sezonskog povrća.

    Pohovani kačkavalj Pohovani kačkavalj

    Kaloričan obrok za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: