
Zapečeni brokoli
Ovo ukusno jelo može se poslužiti kao ručak ili večera.
07-11-2016
|15:10
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 200 gr brokolija
- 300 ml mleka
- 1 ravna kašika senfa
- mleveni crni biber
- 3 jajeta srednje veličine
- 75 g rendanog kačkavalja
- so
Priprema: Napunite posudu srednje veličine do polovine vodom i pustite da provri. Isecite cvetove brokolija na komade od 2,5 cm. Stavite brokoli i malo soli u posudu. Pustite da ponovno prokuva i osvežite tekućom hladnom vodom. Stavite 300 ml mleka i 1 kašiku senfa u posudu srednje veličine i zakuvajte, uz mešanje. Uklonite s vatre, dodate brokoli i so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Odvojite 2 jajeta. Belanca stavite u posudu srednje veličine a žumanca u posebnu posudu. Umutite čvrst šam od belanaca. Pomešajte žumanca s brokolijem, služeći se varjačom. Nežno umešajte belanca kašikom pazeći da ne istisnete vazduh u šamu. Stavite mešavinu u plitku vatrostalnu posudu od 2 litra. Stavite na lim za pečenje i pospite sa 75 g kačakavalja. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 45 minuta. Proverite nakon 30 minuta — ako je vrh zlatne boje, lagano pokrijte folijom i pustite da se peče do kraja. Poslužite odmah.