 
                    
                
                                
            Zapečene tikvice u rerni
Napravite ukusan i zdrav ručak.
02-12-2016
|14:44
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            
Sastojci:    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
- 1 kg tikvica
 - 1 čaša kisele pavlake ili kiselog mleka
 - 4 komada jaja
 - so
 - suvi začin
 - ulje
 - susam
 - prezle    
                                                                                                                                                                            
                                                                            
    
                                                                                
                                                                            
Priprema: Tikvice oljuštiti i iseći na deblje kolutove. Posoliti začinom i staviti da odstoji pola sata. Pleh pouljati i staviti u rernu da se zagreje. Jaja penasto umutiti i dodati kiselu pavlaku. Tikvice 1/2 ocediti svaku uvaljati u prezle, poređati kao za musaku u pleh prethodno zagrejan. Preliti polovinom fila. Ponoviti postupak sa tikvicama i ostatkom fila. Posuti susamom. Peći na 200 stepeni od 30 do 40 minuta. Služiti kao toplo predjelo ili glavno jelo uz dodatak. Dodatak može biti belo pileće meso ili faširane šnicle.    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                                
                                                    
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                        
                     
                        
                    