Slušate: Mojih 50

Pesma: Djordje Balašević - Svirajte mi jesen stiže

Mojih 50
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Djordje Balašević - Svirajte mi jesen stiže
    2. Kaliopi - Rodjeni
    3. Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo
    4. Goca Tržan - Zagrli
    5. Kićo Slabinac - Zbog jedne divne crne zene
  • Beograd Uzivo
  • Odeon travel
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Vesna Čipčić - Četvrtak - Mojih 50
    2. 21. avgust - 1 - Dodir noći
    3. 21. avgust - 2 - Dodir noći
    4. 21. avgust - 3 - Dodir noći
    5. Vesna Čipčić - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kroketi od piletine Kroketi od piletine

    Ukoliko volite krokete, obožavaćete ih i u ovoj kombinaciji ukusa.

    Mafini sa višnjama Mafini sa višnjama

    Neodoljivi mafini za celu porodicu.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 117.01 117.84 118.66
    CHF 107.45 108.21 108.96
    USD 105.56 106.30 107.05
  • Povezani članci
  • Zapečena testenina sa sirom i povrćem

    Ljubitelji testenine uživaće u ovom jelu.




    10-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-dolphy

     

    Sastojci:

    - 450 g testenine
    - 1 glavica karfiola
    - nekoliko kašika maslinovog ulja
    - 1 veliki paradajz, isečen na kockice
    - 3 kašike putera
    - po ukusu biber, vegeta, so
    - 2 kašike brašna
    - 250 ml neutralne pavlake
    - 250 ml kisele pavlake
    - 150 g krupnije rendanog sira
    - 75 g sitnije rendanog parmezan sira
    - 1 kašika senfa
    - 1 kašičica mlevene ljute paprike
    - 2-3 kašike prepečene prezle
    - 4-5 čena belog luka
    - 1 kašika sitno seckanog peršuna


    Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati ga na cvetiće. Beli luk očistiti i preseći na pola. U jednu veću zdelu staviti cvetiće karfiola i beli luk, preliti maslinovim uljem, povegetiti i pobiberiti i sve dobro promešati. Peći u rerni i kada malo porumeni, promešati i ostaviti da ponovo porumeni. Pečeni karfiol izvaditi i ostaviti na stranu. U veću šerpu sipati vodu i kašičicu soli, pustiti da provri, sipati makarone, skuvati ih i ocediti. U veći tiganj staviti tri kašike putera, zagrejati, dodati 2 kašike brašna i pržiti na srednjoj temperaturi mešajući da dobijete svetlo uprženu smesu, polako dodajući neutralnu pavlaku, mešajući žicom za mućenje i kuvati oko 4 min, dok vam se bešamel ne zgusne. U zgusnuti bešamel dodati 2/3 sira, dobro sjediniti dok se sir ne otopi, dodati krem ili kiselu pavlaku, pola od narendanog parmezan sira i senf, mlevenu papriku, po ukusu vegetu i biber, sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji, izmešati makarone, bešamel i paradajz, isečen na kockice.
    U kalup, veličine 33 cm X 22 cm i dubine oko 5 cm, koji ste prethodno malo podmazali uljem ili puterom, sipati pola smese od makarona, preko posuti sav karfiol sa belim lukom, posuti ostatkom sira i pola količine peršuna, sipati ostatak makarona preko karfiola, posuti ostatkom parmezana, malo proprženim hlebnim mrvicama i na kraju posuti ostatkom peršuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30min. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti.

  • Pročitajte i...
    Kroketi od piletine Kroketi od piletine

    Ukoliko volite krokete, obožavaćete ih i u ovoj kombinaciji ukusa.

    Meksička salata Meksička salata

    Povrtna salata koja će zadovoljiti ljubitelje pikantnijih ukusa.

    Pohovani karfiol Pohovani karfiol

    Pohovano povrće je uvek odličan izbor kada vam ponestane ideja za ručak. Uz sos po želji dobićete jako ukusan zalogaj.

    Zapečeni krompir sa ruzmarinom Zapečeni krompir sa ruzmarinom

    Krompir napravljen na ovaj način može se služiti u salatu od sezonskog povrća.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: