Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Zana - Sanjam

Noć uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Zana - Sanjam
    2. Tony Cetinski - Zena Nad Zenama
    3. Kerber - Ratne igre
    4. Oliver Dragojević - Moja tajna ljubavi
    5. Sergej Ćetković - Pola moga svijeta
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Petar Strugar - Petak - Mojih 50
    2. 13. februar - 1 - Dodir noći
    3. 13. februar - 2 - Dodir noći
    4. 13. februar - 3 - Dodir noći
    5. Petar Strugar - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Juneći gulaš Juneći gulaš

    Ovo jelo poreklom je iz Mađarske, ali se jednako odomaćilo i u srpskoj kuhinji.

    Slatka testenina Slatka testenina

    Desert koji je lako priprema, a koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 109.92 110.69 111.47
    USD 107.72 108.48 109.24
  • Povezani članci
  • Zapečena testenina sa sirom i povrćem

    Ljubitelji testenine uživaće u ovom jelu.




    10-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-dolphy

     

    Sastojci:

    - 450 g testenine
    - 1 glavica karfiola
    - nekoliko kašika maslinovog ulja
    - 1 veliki paradajz, isečen na kockice
    - 3 kašike putera
    - po ukusu biber, vegeta, so
    - 2 kašike brašna
    - 250 ml neutralne pavlake
    - 250 ml kisele pavlake
    - 150 g krupnije rendanog sira
    - 75 g sitnije rendanog parmezan sira
    - 1 kašika senfa
    - 1 kašičica mlevene ljute paprike
    - 2-3 kašike prepečene prezle
    - 4-5 čena belog luka
    - 1 kašika sitno seckanog peršuna


    Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati ga na cvetiće. Beli luk očistiti i preseći na pola. U jednu veću zdelu staviti cvetiće karfiola i beli luk, preliti maslinovim uljem, povegetiti i pobiberiti i sve dobro promešati. Peći u rerni i kada malo porumeni, promešati i ostaviti da ponovo porumeni. Pečeni karfiol izvaditi i ostaviti na stranu. U veću šerpu sipati vodu i kašičicu soli, pustiti da provri, sipati makarone, skuvati ih i ocediti. U veći tiganj staviti tri kašike putera, zagrejati, dodati 2 kašike brašna i pržiti na srednjoj temperaturi mešajući da dobijete svetlo uprženu smesu, polako dodajući neutralnu pavlaku, mešajući žicom za mućenje i kuvati oko 4 min, dok vam se bešamel ne zgusne. U zgusnuti bešamel dodati 2/3 sira, dobro sjediniti dok se sir ne otopi, dodati krem ili kiselu pavlaku, pola od narendanog parmezan sira i senf, mlevenu papriku, po ukusu vegetu i biber, sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji, izmešati makarone, bešamel i paradajz, isečen na kockice.
    U kalup, veličine 33 cm X 22 cm i dubine oko 5 cm, koji ste prethodno malo podmazali uljem ili puterom, sipati pola smese od makarona, preko posuti sav karfiol sa belim lukom, posuti ostatkom sira i pola količine peršuna, sipati ostatak makarona preko karfiola, posuti ostatkom parmezana, malo proprženim hlebnim mrvicama i na kraju posuti ostatkom peršuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30min. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti.

  • Pročitajte i...
    Tuna salata Tuna salata

    Ukusna salata, čija vam priprema neće douzeti mnogo vremena.

    Pohovane tikvice sa sirom Pohovane tikvice sa sirom

    Tikvice u kombinaciji sa sirom daće ukusan obrok koji možete pojačati salatom po želji.

    Posna salata od povrća Posna salata od povrća

    Ukusna posna salata, idealna za praznični post.

    Pizza rolat Pizza rolat

    Ukusan rolat koji će voleti cela porodica.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: