Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Crvena jabuka - Nek te on ljubi

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Crvena jabuka - Nek te on ljubi
    2. Trio passage - Posle devet godina
    3. Tap 011 - Sto dana u mesecu
    4. Nina Badrić - Neka te voli
    5. Knez - Vjeruj
  • Beograd Uzivo
  • Virtualni sajam
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Čipi - Četvrtak - Mojih 50
    2. 16. oktobar - 1 - Dodir noći
    3. 16. oktobar - 2 - Dodir noći
    4. 16. oktobar - 3 - Dodir noći
    5. Čipi - Sreda - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Kesten kuglice Kesten kuglice

    Ukusne kuglice koje se brzo pripremaju, a daće posebnu aromu vašoj jesenjoj trpezi.

    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

  • Kids Fest
  • Pozoriste na Terazijama
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.73 117.56 118.38
    CHF 106.04 106.79 107.54
    USD 105.37 106.12 106.86
  • Povezani članci
  • Zapečena testenina sa sirom i povrćem

    Ljubitelji testenine uživaće u ovom jelu.




    10-08-2016 | 13:15 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-dolphy

     

    Sastojci:

    - 450 g testenine
    - 1 glavica karfiola
    - nekoliko kašika maslinovog ulja
    - 1 veliki paradajz, isečen na kockice
    - 3 kašike putera
    - po ukusu biber, vegeta, so
    - 2 kašike brašna
    - 250 ml neutralne pavlake
    - 250 ml kisele pavlake
    - 150 g krupnije rendanog sira
    - 75 g sitnije rendanog parmezan sira
    - 1 kašika senfa
    - 1 kašičica mlevene ljute paprike
    - 2-3 kašike prepečene prezle
    - 4-5 čena belog luka
    - 1 kašika sitno seckanog peršuna


    Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati ga na cvetiće. Beli luk očistiti i preseći na pola. U jednu veću zdelu staviti cvetiće karfiola i beli luk, preliti maslinovim uljem, povegetiti i pobiberiti i sve dobro promešati. Peći u rerni i kada malo porumeni, promešati i ostaviti da ponovo porumeni. Pečeni karfiol izvaditi i ostaviti na stranu. U veću šerpu sipati vodu i kašičicu soli, pustiti da provri, sipati makarone, skuvati ih i ocediti. U veći tiganj staviti tri kašike putera, zagrejati, dodati 2 kašike brašna i pržiti na srednjoj temperaturi mešajući da dobijete svetlo uprženu smesu, polako dodajući neutralnu pavlaku, mešajući žicom za mućenje i kuvati oko 4 min, dok vam se bešamel ne zgusne. U zgusnuti bešamel dodati 2/3 sira, dobro sjediniti dok se sir ne otopi, dodati krem ili kiselu pavlaku, pola od narendanog parmezan sira i senf, mlevenu papriku, po ukusu vegetu i biber, sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji, izmešati makarone, bešamel i paradajz, isečen na kockice.
    U kalup, veličine 33 cm X 22 cm i dubine oko 5 cm, koji ste prethodno malo podmazali uljem ili puterom, sipati pola smese od makarona, preko posuti sav karfiol sa belim lukom, posuti ostatkom sira i pola količine peršuna, sipati ostatak makarona preko karfiola, posuti ostatkom parmezana, malo proprženim hlebnim mrvicama i na kraju posuti ostatkom peršuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30min. Ostaviti da se malo prohladi i poslužiti.

  • Pročitajte i...
    Pohovane kuglice od pirinča Pohovane kuglice od pirinča

    Priprema ovog jela nije nimalo komplikovana, a može biti sjajna zamena za klasične krokete.

    Lovačke šnicle Domaće lovačke šnicle

    Ukoliko volite da meso bude softano, ne propustite priliku da uživate u ukusnim lovačkim šniclama. Kao stvoren obrok za jesen.

    Rolovana džigerica Rolovana džigerica

    Obrok za prave gurmane.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: